Hroar Hansen får 17 mill.

Tidligere Frp-politiker og redaktør i Søndag/Søndag, Hroar Hansen, er tilkjent 17 millioner kroner i erstatning fra Kongsberg Gruppen. Kravet var på 277 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsberg Gruppen er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale den tidligere Frp-politikeren og redaktøren for Søndag/Søndag, Hroar Hansen, vel 17 millioner kroner i erstatning.

Hansen krevde opprinnelig 277 millioner fra Kongsberg Gruppen, tidligere Norsk Forsvarsteknologi (NFT), fordi han mente NFT brøt en avtale de inngikk med hans selskap i 1990.

I 1990 inngikk Hansens selskap en avtale med et fransk firma om leveranser av informasjonstavler til togsettene som skulle settes inn i tunnelen under den engelske kanal. Hansen inngikk så en avtale med NFT om utvikling og produksjon av tavlene.

Sommeren 1991 oppsto det forsinkelser i leveransene til Hroar Hansen og i 1993 ble kontrakten hevet av NFT etter at de mente de ikke hadde fått betalt for tavlene.

Etter dette forlangte Hansen 35 millioner kroner fra Kongsberg-bedriften for brudd på leveringsbetingelsene. Da saken ble fremmet for Kongsberg byrett i 1997 var erstatningskravet kommet opp i 277 millioner kroner.

Borgarting lagmannsrett nøyde seg med 17,2 millioner kroner i erstatning og 878.000 kroner i saksomkostninger pluss renter.

(NTN)