HRS og Storhaug fulgt av anklager

Det er ikke første gang Hege Storhaug og Human Rights Service (HRS) blir beskyldt for tvilsomme metoder.

AVVISER ALT: Informansvarlig Hege Storhaug i Human Rights Service sier anklagene mot henne og organisasjonen ikke bunner i virkeligheten. FOTO: Henning Lillegård
AVVISER ALT: Informansvarlig Hege Storhaug i Human Rights Service sier anklagene mot henne og organisasjonen ikke bunner i virkeligheten. FOTO: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Organisasjonen Human Rights Service har blitt anmeldt av forfatter Amal Aden, og innklaget til Arbeids- og inkluderingsdepartementet etter påstander om ufine arbeidsmetoder.

Påstandene er den siste i en lengre rekke anklager mot informasjonsansvarlig Hege Storhaug og organisasjonen. Anklager som tilbakevises på det sterkeste av organisasjonen.

TV2I 2000 jobbet Hege Storhaug som researcher i TV2s «Rikets tilstand», sammen med Tonje Steinsland og Gerhard Helskog. De laget dokumentaren «Norske jenter omskjæres», som handlet om omskjæring av muslimske kvinner i Norge.

Det var i denne dokumentaren Kadra Yusuf ble kjent for å avsløre imamers holdninger til omskjæring. Storhaug sluttet ettet konflikt med TV2. Helskog han har seinere uttalt at han ikke stoler på hvordan Storhaug behandler folk hun er i kontakt med.

- Presset unge innvandrerkvinnerI 2001 ble Human Rights Service (HRS) startet som et enkeltpersonforetak av Rita Karlsen. Det ble først formelt en stiftelse i 2002. Karlsen er daglig leder og Storhaug informasjonsansvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer