HSD-båt krasjet i kai

«Tjelden» skulle legge til kai på Bømlo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen mennesker ble skadd da hurtigbåten «Tjelden» smalt inn i kaien i Mosterhamn på Bømlo like etter klokka 19.30 i kveld.

- Det skjedde i forbindelse med at båten skulle legge til kai, sier operasjonsleder Agnar Austreheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

- Sammenstøtet ble noe hardere enn normalt, muligens på grunn av været.

Manøvreringsproblemer

Båten var på vei fra Bergen til Stavanger da hendelsen skjedde. Dagbladet.no var i kveld i kontakt med kapteinen om bord på «Tjelden». Han ønsket ikke å uttale seg om uhellet, men henviste til rederiets ledelse.  

- Det oppsto manøvreringsproblemer da båten skulle legge til land, sier HSDs informasjonssjef Arild Sondre Sekse til Dagbladet.no.

- Ingen passasjerer eller mannskaper ble skadd, men båten er påført et hull i skroget over vannlinja.

Granskning

Sjøfartsmyndighetene er varslet, og det vil rutinemessig bli satt i gang undersøkelser.

- Dette vil bli grundig gransket. Det er for tidlig å si hva årsaken var, men foreløpige samtaler med kapteinen kan tyde på problemer med manøvreringssystemene om bord, sier Sekse til Dagbladet.no. 

Passasjerene om bord på «Tjelden» ble fraktet videre sørover med busser. Fartøyet ble liggende i Mosterhamn, der det er fortøyd og sikret i påvente av undersøkelser.

TALSMANN: Arild Sondre Sekse er informasjonssjef i HSD.