HSD-sjefen går av

BERGEN (Dagbladet.no): Arne Dvergsdal trekker seg fra sjefsjobben i HSD etter gårsdagens krasse kritikk fra Sleipner-kommisjonen. Resten av ledelsen blir sittende, og nå skal selskapet bli best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i ettermiddag kunngjorde Dvergsdal at han stiller plassen sin til disposisjon. Det er uklart hvor lenge han blir sittende før en ny person tar over roret i ferjeselskapet, men det blir avgjort på et styremøte om kort tid. Styret har godkjent Dvergsdals avgjørelse.

- Jeg har i dag orientert styret og de ansatte om at jeg stiller min plass til disposisjon og at jeg ønsker å gå av med øyeblikkelig virkning, sier Dvergsdal.

Enig i rapport

Som øverste ansvarlig føler han at Hardanger Sunnhordalandske Dampskipsselskap (HSD) vil være best tjent ved at han går av. Arne Dvergsdal (59) fortsetter i en annen stilling i rederiet til han blir 62 år.

Tross den meget krasse kritikken fra ulykkes-kommisjonen, blir resten av HSD-ledelsen sittende. Selskapet fikk i går skarp kritikk i Sleipner-rapporten. De hadde dårlige sikkerhetsrutiner, utrent mannskap og dårlig kvalitetssikring.

Ledelsen sier seg enig i konklusjonen om at ulykka skyldtes feilnavigering. 16 mennesker omkom da ferja forliste i 26. novmeber 1999.

Vil bli best

På pressekonferansen lovet HSD å satse 55 millioner kroner på nytt sikkerhetsutstyr i 2001. Samme budsjettpost var i 1999 på 13 millioner.

- Vi skal bli de beste i bransjen, både når det gjelder sikkerhet og andre ting, sier administrerende direkrtør i HSD Sjø, Per Atle Tellnes, ifølge TV2.no.

- Og om det skjer en ulykke, skal vi være i stand til å takle dette.

TAR ANSVAR: Arne Dvergsdal mener at han som øverste sjef må gå etter den kraftige Sleipner-kritikken.