Hu mor fra Byåsen

Navn: Trine Haltvik Alder: 34 Yrke: Håndballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal Norge bli verdensmester i håndball, må «hu mor sjøl» - eller «husmora fra Byåsen», som en flåkjeftet håndballtrener en gang kalte henne - innfri forventningene. Tvillingmora Trine er snart dobbelt så gammel som de yngste spillerne i landslagstroppen. Til tider er hun også dobbelt så god.

For konkurranseutøvere flest er livet som kjent en bølgedal, men nå går det Trines vei, både på banen og i privatlivet. Men skal du følge med på hva hun driver med når hun ikke spiller håndball, er det ikke nok å kjøpe løssalgsavisene. For Haltvik er en av mange kjendiser som gjerne slipper et bestemt ukeblad inn på livet, men holder andre nysgjerrige på en skuddlengdes avstand.

Ikke engang Adresseavisen i hjembyen har tilgang til de mest intime detaljene. Derfor ble det bare en illustrert notis i den avisa forleden, under en nederlagspreget overskrift som forteller at kampen om Trines gunst er tapt for trønderne: For nå holder hun seg «Med kjæreste fra Bergen».

Til dette finner den patriotiske lokalavisa det påkrevet å be om en kommentar: - Jeg vil ikke svare på spørsmål om dette. Jeg trodde artikkelen skulle komme på trykk seinere, svarer Trine.

«Gla'jenta er nyforelsket» er «nyheten» hun altså trodde skulle slippes løs først etter håndball-VM. Einar Bjordal heter den tilkommende femti år gamle vestlendingen, det blir samboerskap fra jul, i feriesenteret Anfi del Mar på Gran Canaria. Hit flyttet Trine Haltvik i høst. Etter lang og tro tjeneste for klubben fra snørike Byåsen, fristet det med sol og varme og spill for den spanske klubben Remudas.

En av ei tvillingmors mange oppgaver er å lære unger hvordan de oppfører seg, og Trine tar gjerne på seg jobben med å oppdra uskikkelige håndballjenter også: - Anja er et forbilde for mange småjenter. Det går ikke an å banne, vise fingeren eller oppføre seg på den måten hun gjør på håndballbanen, har Trine sagt. Hun er politisk konservativ, oppvokst i et dannet borgerlig hjem på Trondheims beste vestkant, og ellers er hun blid og grei og stort sett lett å ha med å gjøre.

I går bakte Trine sjokoladekake til håndballtroppen. I kveld er hun på hjemmebane, når Norge møter Ukraina i åttendedelsfinale i Nidarøhallen. Neste gang folk i hjembyen får se henne, er det kanskje bryllup som står på programmet. Planer om flere barn har hun også, stadig ifølge Se og Hør. Den som leser får se.