Huawei vil bygge testsenter for cybersikkerhet i Norge

Norge vurderer å utestenge det kinesiske selskapet fra å bidra i utbyggingen av det norske 5G-nettet.

ADVARER: PST mener det er problematisk om kinesiske Huawei får bygge ut 5G-nett i Norge. Huawei etterlyser bevis for det de mener er grunnløse påstander. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
ADVARER: PST mener det er problematisk om kinesiske Huawei får bygge ut 5G-nett i Norge. Huawei etterlyser bevis for det de mener er grunnløse påstander. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Norge vurderer å nekte Huawei å bygge infrastruktur for det kommende 5G-nettet, forsøker det kinesiske selskapet å berolige norske myndigheter ved å bygge et testsenter for cybersikkerhet i Norge.

Flere land, deriblant USA, Australia og Japan, har bannlyst den kinesiske telegiganten fra å levere produkter til sine mobilnett. De mener selskapet kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

- Norge deler USA og Storbritannias bekymring og er bekymret for at private og statlige aktører i Norge er utsatt for spionasje, har justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sagt til nyhetsbyrået Reuters.

Frykten er at det kinesiske selskapet er for tett knyttet opp mot den kinesiske staten og kinesiske etterretningsorganisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer