Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Huckabee dropper presidentvalgkampen

Var en av de fremste kandidatene på meningsmålinger i USA.

Foto: Alex Brandon / AP / SCANPIX
Foto: Alex Brandon / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det politiske USA fulgte vært minutt av tv-showet "Huckabee" på Fox News i natt, etter at den tidligere Arkansas-guvernøren, pastoren og altså tv-programlederen Mike Huckabee hadde lovet å avklare sin rolle i 2012-valgkampen på direktesendt tv.

Huckabee fikk langt flere tilhengere enn ventet da han forsøkte å bli republikanernes presidentkandidat i 2008, og mange mente han var aktuell som Obamas utfordrer neste år.

Men etter nøye overveielse som skal ha pågått helt til de siste dagene, landet den erkekonservative medieyndlingen på et nei.

- Alle faktorer sier "go". Men hjertet mitt sier nei, uttalte Huckabee mot slutten av tv-showet sitt i 03-tida i natt norsk tid.

Bråstoppen i spekulasjonene rundt pastoren betyr at den republikanske primærvalgkampen ligger an til å bli enda mer åpen. Huckabee hadde opp mot 30 prosent oppslutning på flere meningsmålinger, og kommentatorer som Washington Posts Chris Cilizza påpeker at partiet etter dagens kunngjøring står uten kandidater som frir til de mest sosialkonservative velgerne på høyresida.

Tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney og eks-Minnesota-guvernør Tim Pawlenty er sammen med partiveteranen Newt Gingrich de mest aktuelle blant politikerne som nå åpent prøver å bli republkanernes 2012-kandidat. Sarah Palin sitter ennå på gjerdet, mens mye omtalte Donald Trump ikke antas å ha reelle sjanser til å bli stemt fram i primærvalgene.

VÆRT MED FØR: I 2008-valgkampen fikk Mike Huckabee med seg Chuck Norris i valgkampen. Her gjør presidentkandidaten seg klart til å spille "Sweet Home Alabama" på bass i Iowa. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
VÆRT MED FØR: I 2008-valgkampen fikk Mike Huckabee med seg Chuck Norris i valgkampen. Her gjør presidentkandidaten seg klart til å spille "Sweet Home Alabama" på bass i Iowa. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media