Huckabee opp på andreplass i USA

Evangeliske kristne og konservative samler seg bak Huckabee.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee har hoppet opp på andreplass i kampen om republikanernes presidentnominasjon, viser en ny meningsmåling.

Tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani ligger fortsatt øverst på meningsmålingen til New York Times fredag, men Huckabee har kommet som en kule og ligger foran andre kjente kandidater som Mitt Romney og John McCain.

Mens Giuliani har en oppslutning på 26 prosent, hopper Huckabee opp 10 prosentpoeng til 18 prosent. I juli hadde han bare 3 prosent.

McCain har 13 prosent, Romney 12 prosent og Fred Thompson 11 prosent.

Bakgrunnstallene viser at Huckabee først og fremst har tatt støtte fra skuespilleren og eks-senatoren Thompson, og at det først og fremst er evangeliske kristne, konservative og folk i sørstatene som samler seg bak Huckabees kandidatur.

Særlig kristenkonservative er skeptiske til mormoneren Romney.

Målingen viser samme tendens som en måling nylig i Iowa, der de første nominasjonsmøtene finner sted i januar. I den målingen seilte Huckabee opp på førsteplass, hårfint foran Romney. Men Huckabee ligger fortsatt langt bak i New Hampshire og South Carolina, de neste statene som holder nominasjonsvalg.

På den demokratiske siden viser målingen nesten ingen endringer. Hillary Clinton leder fortsatt med 45 prosent, mot 23 prosent for Barack Obama og 12 prosent for John Edwards.

PÅ VEI OPPOVER: Mike Huckabee har kommet som en kule og ligger foran andre kjente kandidater som Mitt Romney og John McCain. Foto: Charlie Neibergall/AP/Scanpix
PÅ VEI OPPOVER: Mike Huckabee har kommet som en kule og ligger foran andre kjente kandidater som Mitt Romney og John McCain. Foto: Charlie Neibergall/AP/Scanpix Vis mer

NTB