Hudfletter regjeringen

Redaktør og økonom Carsten O. Five hudfletter regjeringen for å lure småbarnsfamilier ut i uføret. Først sier man at kontantstøtten utbetales fra 1. august så alle kan planlegge etter det. Så får ikke familiene pengene før nærmere jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaktøren i Dine Penger mener gårsdagens kontantstøttehøring til fulle avslører hvor dårlig saken er forberedt i regjeringen, og at de har vært på fryktelig tynn is hver gang de har lovet småbarnsfamiliene at de skulle få kontantstøtte fra 1. august.

- Det er jo egentlig skandaløst, det som har skjedd, sier Five.

Har ikke råd

- Regjeringen lovet kontantstøtteutbetaling fra 1. august. Folk har tatt løftene på alvor og igangsatt planer ut fra det.

- Mange har kanskje for lengst inngått avtaler med dagmammaer eller praktikanter. Andre har kanskje gitt beskjed til sine arbeidsgivere om at de tenker å være hjemme lenger. Så kommer meldingen nå om at de ikke får penger fra 1. august likevel.

- Alle vet at mange småbarnsfamilier ikke har råd til å være hjemme i fire måneder uten denne støtten. Ikke alle kan låne penger privat eller i bank for å forskuttere kontantstøtteutbetalingene, heller, sier Five.

Helbom

- Vi ser her konturene av en liten ny Romeriksport, en politisk sak som ikke blir løst skikkelig på grunn av manglende planlegging og manglende vilje til å lytte til gode råd.
- Regjeringen har mange ganger fått råd om å endre kontantstøttemodell, slik at reformen kunne bli enklere å gjennomføre. Regjeringen har imidlertid valgt ikke å lytte til rådene.

- De har dermed gjort saken unødvendig komplisert. Det er også en av grunnene til utsettelsen, sier Dine Penger-redaktøren.

- Av alle saker denne regjeringen har satset på, har de satset mest på kontantstøtten. Og bommet, sier Five til Dagbladet.

Se også leder side 3