Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hudfletter Stoltenbergs narkopolitikk

Stoltenberg-regjeringens narkotikapolitikk får det glatte lag av lederen for Fagrådet innen Rusfeltet i Norge, Erling Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener Stoltenberg-regjeringens politikk førte til at Norge fikk enda flere narkomane. Pedersen mener at Jens Stoltenberg ikke har vist forståelse for narkotikaepidemien som herjer Norge, til tross for erfaringene han har hatt som følge av søsterens narkotikaproblem.

- Til tross for at Stoltenberg-regjeringen hadde dokumentasjonen, tok den ikke inn over seg den dramatiske økningen i antall rusmisbrukere Norge har fått de siste åra, sier Pedersen til Dagbladet.

Fagrådet innen Rusfeltet i Norge organiserer de fleste tiltakene som arbeider med rusrelaterte problemer. Leder Erling Pedersen har tidligere kritisert den avgåtte Ap-regjeringens narkotikapolitikk. Nå oppsummerer han Stoltenberg-regjeringens innsats på området, samtidig som han bønnfaller den nye Bondevik-regjeringen om å vise større innsatsvilje enn det han mener den forrige regjeringen gjorde. - Det var så mange alarmklokker som ringte, men likevel ble forsvinnende lite gjort. Konsekvensen har blitt at vi har fått enda flere tungt og varig avhengige rusmisbrukere, sier Pedersen.

Den avtroppende regjeringen ville bevilge 30 millioner kroner til en handlingsplan mot narkotika.

- Dette kan ikke kalles noen satsing. I Sverige bevilger de ti ganger mer, påpeker han.

Pedersen innrømmer at han hadde forventet at Stoltenberg som statsminister hadde benyttet seg mer av erfaringene fra søsterens tunge narkotikaproblemer. - Jeg hadde trodd at han kanskje hadde hatt en større forståelse for situasjonen enn det han har vist som regjeringssjef, sier Pedersen.

Hele Norges coronakart