Donald Trump og Kim Jong-un:

Hudflettes etter Kim-gratulasjon

USAs tidligere president gratulerte diktator Kim Jong-un med Nord-Koreas nye rolle Verdens helseorganisasjon. Det ble møtt med slakt fra republikanske utfordrere under grillmat- og motorsykkel-arrangement i Des Moines.

KIM & CO: I juni 2019 ble Trump den første sittende amerikanske presidenten til å sette sine bein i Nord-Korea, da han møtte Kim Jong-un i grenselandsbyen Panmunjom. Fredag rettet han en gratulasjon til dikatoren fra sin egen sosiale medieplattform. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB
KIM & CO: I juni 2019 ble Trump den første sittende amerikanske presidenten til å sette sine bein i Nord-Korea, da han møtte Kim Jong-un i grenselandsbyen Panmunjom. Fredag rettet han en gratulasjon til dikatoren fra sin egen sosiale medieplattform. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

- Gratulerer til Kim Jung Un! [sic]

Det skrev USAs tidligere president Donald Trump på sin egen sosiale medieplattform Truth Social fredag 2. juni.

Kommentaren er publisert sammen med en artikkel fra American Greatness, et nettsted som etter eget utsagn «tar sikte på å være den ledende stemmen for den amerikanske konservatismens neste generasjon».

Artikkelen handler om valget av en representant fra Den demokratiske folkerepublikken Korea - bedre kjent som Nord-Korea - til en plass i styret til Verdens helseorganisasjon (WHO).

Den nordkoreanske representanten ble valgt inn under Den 76. sesjonen av Verdens helseforsamling i Genève 30. mai.

Avgjørelsen ble møtt med skarp kritikk fra organisasjonen UN Watch, som arbeider for menneskerettigheter og har som mål å fungere som en vaktbikkje overfor FN.

- Sviktet USA

Mindre kritisk er tilsynelatende USAs 45. - og potensielt 47. - president, som nå får det glatte lag av konkurrenter og partifeller.

Trumps tidligere visepresident Mike Pence - som ifølge NBC, Politico og nyhetsbyrået Reuters vil annonsere sitt eget presidentkandidatur førstkommende onsdag - er blant dem som retter kritikk mot Trump - og mot WHO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer