Hudkreft tok tommelen. Så fikk han prostatakreft

Nå har John Engedal fått ny tung beskjed: - Du har beinmargskreft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVINESDAL (Dagbladet.no): Nå er han en av mange tidligere oljearbeidere som frykter at de er påført kreftsykdom og andre alvorlige lidelser etter farlige arbeidsforhold.

De sitter med kaffekoppen og prater om tidligere tider. Om bedre tider, da kroppene deres, som i dag er merket av kreftsykdom og giftskader, virket som de skulle.

Store, sterke arbeidskarer som nesten ikke kunne vente på neste tur ut i Nordsjøen. Til Ekofisk - pionérfeltet - startskuddet for det norske oljeeventyret.

Kreft tre gangerJohn Engedal (71) klarte seg lengre i jobben enn mange av de andre syke kollegene. Kroppen hang med til han var rundt 60 år gammel.

Et sår som ikke ville gro på tommelen førte til amputasjon. Det var hudkreft. Deretter måtte han opereres for prostatakreft, og han hadde et hjerteinfarkt. Nå har legene nylig gitt ham en ny tung beskjed: Du er i ferd med å utvikle beinmargskreft.

- Det er klart det er en tung beskjed å få. Jeg håper bare ikke det går så fort, sier John Engedal fra Kvinesdal til Dagbladet.no. Han tror bestemt at det er alle kjemikaliene han var utsatt for på jobb i Nordsjøen som er årsaken til alle kreftsykdommene han har fått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer