Hudkremene HOLDER IKKE

Drømmer du om evig ung og strålende hud? Magasinet for det franske forbrukerrådet 50 Millions de Consommateurs, har testet de ti mest solgte kremene på markedet. Fem selges i Norge. Ingen holder det reklamen lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testen slår fast at det er langt fram til underverkene reklamen lover. Cliniques og Yves Rochers kremer havner på jumboplass: Minst effektiv og utilstrekkelig, er den knallharde dommen.

I alt ti kremer som inneholder forskjellige fruktsyrer, såkalte AHA-kremer, er testet i laboratorium. I tillegg har 200 franske kvinner brukt kremene i 28 dager.

I reklamen blir du lovet:

· Strålende hud.

· Kremen tilfører huden rikelig med fuktighet.

· Huden din vil se yngre ut.

· Rynkene vil glattes ut.

· Døde hudceller fjernes.

Ikke én av kremene får full skåre på alle punktene.

Behagelige

Ingen av kremene i testen lever opp til reklamens løfter om yngre hud. Bare Yves Rochers krem og Bio-Ecolia fra Clarins oppnådde tilfredsstillende resultat på dette punktet. Når det gjelder fruktsyrenes evne til å frambringe strålende hud, er det bare L'Oréal Plenitude Exell-A3 som holder mål. Denne kremen gir deg også best fuktighet.

Det kremene får mest skryt for, er det velbehaget de framkaller når de smøres på huden. Testpersonene gir ros for konsistens, parfymering og at kremene er lette å smøre inn i huden.