Hugget ned jente (6) med øks

En 26 år gammel mann er arrestert etter at en seks år gammel jente ble hugget i hodet med øks i Sverige i dag. Jenta er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet måtte slå ned mannen med køller for å roe ham ned. 26-åringen hadde fremdeles øksa i hånda da han ble arrestert, skriver Aftonbladet.

6-åringen er alvorlig skadd. Hun er påført hodeskader, men har unngått hjerneskader, melder sykehuset i en pressemelding.

- Farlig for barn

Store politimannskaper letet i flere timer etter 26-åringen som var mistenkt for angrepet på jenta i Kungshögsparken i Ljungby ved 11-tiden i formiddag.

Mannen skal ha hugget 6-åringen i hodet med øks flere ganger. Hun lekte med en kamerat før angrepet fant sted. Gjerningsmannen forlot parken på sykkel.

Den mistenkte gjerningsmannen rømte fra St Sigfrids psykiatriske klinikk i Växjö i natt. Ved 13-tida ble han observert i Växjö.

- Han ble pågrepet ti minutter etter vitneobservasjonene, bekrefter Växjöpolitiet overfor Aftonbladet.se.

De ansatte ved den psykiatriske klinikken sier til TT at 26-åringen er farlig for barn. Mannen hadde akkurat fått permisjonsforbud, men i natt klarte han å få opp et låst vindu og rømme.

26-åringen er ført til akuttavdelingen ved Ljungby sykehus.