Hugh har ikke bein, men går til angrep på denne klippa likevel

Halvveis opp falt imidlertid den ene protesen av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hugh Herr insisterer på at det å ha bein ikke nødvendigvis er en fordel. Han leder en lab som lager beinproteser ved prestisjefylte MIT og klarer seg godt uten bein.

Det står videoen i denne saken som et bevis for. Herr er nemlig en ivrig klippeklatrer, til tross for at han altså mangler bein. Videoen viser hvordan han fryktløst gir seg i kast på en klippe på 60 meter.

Klippen ser ikke lettklatret ut - selv for en med to bein. Herr klatrer imidlertid oppover steg for steg, og selv ikke når den ene protesen hans faller av gir Herr opp.

Klatringen er den store lidenskapen hans, til tross for at det også var klatringen som frarøvet ham beina. Herr var ifølge Caters News Agency 17 år gammel da han klatret opp Mount Washington i New Hampshire med en venn i 1982.

I snøstormen ble de strandet oppe på fjellet, og skadene unge Herr pådro seg var så alvorlige at han måtte amputere beina.

- Ble verre og verre - Forholdene ble bare verre og verre jo høyere vi kom. Det var sterk vind og nesten umulig å stå, kraftige lyn og mye snø. Vi overlevde ved å bygge snøhuler og klemme hverandre for å holde varmen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer