Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hugo (1) «ble født» to år på rad

Nyhetsredaktøren valgte saken om nyttårsbarnet Hugo på forsiden. Det viste seg å være en tabbe. Nå sender han en forsinket bursdagsgave som plaster på såret.

NYTTÅRSBARN: I to år på rad har Hugo Wantuch vært nyttårsbarnet i Finnmark Dagblad. Nyhetsredaktøren tar tabben på sin kappe. I fjor blingset avisa på datoen den 3. januar, og skrev 2016 i stedet for 2017. Foto: Faksimile med tillatelse fra Finnmark Dagblad
NYTTÅRSBARN: I to år på rad har Hugo Wantuch vært nyttårsbarnet i Finnmark Dagblad. Nyhetsredaktøren tar tabben på sin kappe. I fjor blingset avisa på datoen den 3. januar, og skrev 2016 i stedet for 2017. Foto: Faksimile med tillatelse fra Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kunne Finnmark Dagblads lesere få med seg gladnyheten om nyttårsbarnet Hugo, men den observante og trofaste leser vil kanskje ha bitt seg merke i noe besynderlig.

Dette er nemlig andre år på rad at Hugo Wantuch er årets nyttårsbarn.

Også i fjor prydet bildet av den nyfødte gutten avisas forside.

- En blemme

Det var Medier24 som først omtalte saken, og når Dagbladet ringer, er ikke Finnmark Dagblads nyhetsredaktør, Tor Kjetil Kristoffersen, sein med å ta på seg skylda.

Han forteller at han for første gang på 30 år hadde hatt en lang juleferie, og at det gikk litt i ball da han kom tilbake på jobb i går.

- Vi produserer jo først stoff for nettet før vi eksporterer det til papiravisa. I systemet vårt lå det to saker, men jeg så ikke at den ene var en arkivsak fra i fjor. Det viste seg å være en blemme, sier han til Dagbladet.

Han forteller at en kollega ble gjort oppmerksom på tabben, og at det har vært noen morsomheter på hans bekostning i dag. Det er noe han tar med rak rygg.

I morgen vil det stå en rettelse i avisa, og Hugo (1) kan vente seg en forsinket bursdagsgave i posten.

- I rettferdighetens navn står jeg for mine tabber. I dag har jeg kjøpt en eske med Duplo, og sendt den til ham, sier Kristoffersen.

Håper de skjerper seg

Til Medier24 sier Hugos pappa Zbigniew Wantuch at det skal være en ganske drøy nyttårsfeiring dersom en fødsel har gått i glemmeboka.

- En kamerat fortalte meg at vi er på forsiden av avisa og jeg lurte jo på om jeg hadde gjort noe galt, for det var jo nyttårsaften og mye rart kan da skje. Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke har glemt en fødsel! Og familien min har i alle fall ikke glemt et helt svangerskap, sier han.

Han forteller videre at han på den ene siden synes dette er artig, men at det samtidig er alvorlig at slike ting kan skje.

- Det er jo både en morsom og litt alvorlig sak, for man trenger ikke sjekke altfor mye fakta på et nyttårsbarn. Det holder med navn og år og de har bommet på begge. Jeg har ikke hatt stor tillit til dem i utgangspunktet, men jeg håper de skjerper seg, sier Wantuch.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!