ALVORLIG SYK: Helsetilstanden til Venezuelas president Hugo Chávez er forverret, opplyser visepresident Nicolás Maduro. Foto: AFP / NTB Scanpix
ALVORLIG SYK: Helsetilstanden til Venezuelas president Hugo Chávez er forverret, opplyser visepresident Nicolás Maduro. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Hugo Chávez' helsetilstand er forverret

Har oppstått komplikasjoner etter kreftoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsetilstanden til Venezuelas president Hugo Chávez er forverret, opplyser visepresident Nicolás Maduro.

- Vi er blitt informert om nye komplikasjoner som har oppstått som følge av en luftveisinfeksjon vi alt visste om, sier Maduro.

- Tilstanden til president Chávez er fortsatt skrøpelig, sier han, og understreker at behandlingen som nå finner sted ikke er uten risiko.

Venezuelas visepresident befinner seg selv i Havana på Cuba, der Chávez 11. desember gjennomgikk sin fjerde kreftoperasjon.

58 år gamle Chávez fikk kreftdiagnosen for første gang i juni 2011. Før presidentvalget i oktober forsikret han sine landsmenn om at han var helt fri for kreft, men i november opplyste han at han igjen måtte opereres.

Det er høyst usikkert om Chávez vil bli frisk nok til å delta på den planlagte innsettelsesseremonien i Caracas 10. januar.

(NTB)