Hugo fant de mystiske fuglene

-Hunden vår, Hugo, kom stolt løpende hjem med ei halvdød and i kjeften, forteller May Karin Horpestad, mens Hugo svinser rundt i fjærekanten på Skeiestranda på jakt etter mer spenning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÆREN(Dagbladet.no): Samojeden Hugo fant flere døde fugler i løept av et par dager, og May Karin og søsteren Kristin småfleipet litt om at det kanskje var fugleinfluensa.

Funnene av de døde fuglene nådde lokalavisa Jærbladet, og så gikk den store alarmen.

Mattilsynet rykket ut og fant enda flere døde fugler, til sammen 15. Det er mystisk og svært påfallende, for det er ikke registrert fugledød andre steder på Jæren.

May Karin og moren Karen Horpestad er litt bekymret når vi rusler langs stranda, men håper og tror på en naturlig forklaring

-Kanskje mink eller hauk har tatt fuglene, lurer Karen på.

Andre mener den strenge kulda kombinert med sult har tatt knekken på endene. Men spørsmålene er mange og ubesvarte.

Millioner av fugl på vei

Hvorfor akkurat her? Det er like kaldt på nabostranda, og der jager også mink og rovfugl etter bytte. Hunden Hugo er i hvert fall ikke bekymret, den er bare fryktelig glad for å få springe fritt i marehalmen langs den flotte jærstranda.

Over oss flyr noen flokker gjess i plog nordover. De har nok kommet over Nordsjøen på trekke fra vinteropphold lenger sør. Flokkene minner oss om den umulige oppgaven det er å stoppe denne fugleinfluensaen. Mennesker og myndigheter er fryktelige sårbare når naturen viser sine krefter, for ingen kan kontrollere millioner av trekkfugler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer