Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Huitfeldt: -  Fritt valg er ikke nok

Tobarnsmor Anniken Huitfeldt mener mødre godt kan jobbe mot slutten av ammeperioden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hun fikk sitt første barn, mente hun det var viktig at kvinner selv fikk velge hvor mye permisjon de ville ta. Fire år og to barn seinere har hun et litt annet syn.

-  Vi må nok være mer åpne for at mannen får mer av fødselspermisjonen, men det er nok å gå litt langt å dele 50/50. Etter å ha gått omtrent to uker uten å ha vært gravid eller ammet de siste fire åra, så har jeg jo fått tenkt litt gjennom dette, kan du si, sier Huitfeldt, som har født to barn siden hun gikk av som AUF-leder i 2000. I januar venter hun sitt tredje. Fra neste høst er hun sikret fast plass på Stortinget for Akershus Arbeiderparti.

-  Da jeg fikk mitt første barn, tenkte jeg det viktige var at kvinner fikk velge selv. Men det viser seg at det er kvinner som får permisjonen nesten alltid. Det kan nok være et argument for å øke fedrekvoten, sier Huitfeldt.

-  Ammingen er et argument for at mor skal få mer permisjon enn pappa. Men det er fullt mulig å jobbe mot slutten av ammeperioden, uten at jeg vil gjøre meg til dommer over andres ammemønster, sier Anniken Huitfeldt.

SKIFTET SYN: Tobarnsmor Anniken Huitfeldt har et annet syn på fødselspermisjon nå enn før.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media