Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Huitfeldt bekrefter at hun kjente til Giske-ryktene

Ap-nestlederens skjebne kan avgjøres på tirsdag.

LEDER FOR KVINNENETTVERK: Anniken Huitfeldt er leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Her i debatt med Solveig Horne (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEDER FOR KVINNENETTVERK: Anniken Huitfeldt er leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Her i debatt med Solveig Horne (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vil ikke uttale meg om Trond Giske konkret. Men det har gått rykter om Giske i mange år.

Det sier Anniken Huitfeldt, leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, i et intervju med Aftenposten. Overfor avisa legger stortingspolitikeren vekt på at partiet «må forholde seg til innholdet i sakene» når det vurderer hva som skal gjøres.

- Ikke omgangsvenner

Dagens Næringsliv har omtalt hvordan Huitfeldt skal ha advart mot at rykter om seksuell trakassering kan bli misbrukt ved valg- og nominasjonsstrid.

Samtidig er Huitfeldt blitt beskrevet som en av Giskes støttespillere i Ap.

Da hun av Aftenposten blir spurt om hennes nåværende forhold til nestlederen, sier hun følgende:

- Jeg har kjent ham siden vi var unge AUF-ere, men jeg leste i avisene om hvem som var hans kjæreste. Vi kjenner hverandre, men er ikke omgangsvenner. Men jeg har kjent ham lenge, i likhet med veldig mange andre AUF-ere.

Kan kaste Giske

Anniken Huitfeldt ønsker ikke å redegjøre for hva hun har foretatt seg i forbindelse med Giske før tirsdagens ekstraordinære Ap-møte i forbindelse med Giske.

Det er ennå uklart hvordan partileder Jonas Gahr Støre ønsker å håndtere saken.

​ - Hvis Støre sier til sentralstyret at Giske ikke kan fortsette, så vil han få støtte for det. Da vil ikke Giske ha noe annet valg enn å trekke seg frivillig, sa Arne Strand, mangeårig kommentator for Dagsavisen, til NTB.

Utfordring for Støre

Arne Strand oppfatter at Trond Giske har mistet mye av den tilliten han hadde, noe også Støre selv har gitt utrykk for.

- Kritikkverdig og alvorlig, sa Støre tidligere denne måneden til Dagbladet om oppførselen som Trond Giske har tatt selvkritikk for.

Samtidig beskriver kommentator Aslak Bonde, som blant annet skriver for Morgenbladet, en svært vanskelig situasjon for partilederen.

- Støres problem er at han må få store deler av partiet til å forstå at beslutningen handler om Giskes egen oppførsel. Det er fortsatt veldig mange i Ap som oppfatter dette som en maktkamp, uttaler Bonde overfor NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!