Huitfeldt bekrefter at hun kjente til Giske-ryktene

Ap-nestlederens skjebne kan avgjøres på tirsdag.

LEDER FOR KVINNENETTVERK: Anniken Huitfeldt er leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Her i debatt med Solveig Horne (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEDER FOR KVINNENETTVERK: Anniken Huitfeldt er leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Her i debatt med Solveig Horne (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil ikke uttale meg om Trond Giske konkret. Men det har gått rykter om Giske i mange år.

Det sier Anniken Huitfeldt, leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, i et intervju med Aftenposten. Overfor avisa legger stortingspolitikeren vekt på at partiet «må forholde seg til innholdet i sakene» når det vurderer hva som skal gjøres.

- Ikke omgangsvenner

Dagens Næringsliv har omtalt hvordan Huitfeldt skal ha advart mot at rykter om seksuell trakassering kan bli misbrukt ved valg- og nominasjonsstrid.

Samtidig er Huitfeldt blitt beskrevet som en av Giskes støttespillere i Ap.

Da hun av Aftenposten blir spurt om hennes nåværende forhold til nestlederen, sier hun følgende:

- Jeg har kjent ham siden vi var unge AUF-ere, men jeg leste i avisene om hvem som var hans kjæreste. Vi kjenner hverandre, men er ikke omgangsvenner. Men jeg har kjent ham lenge, i likhet med veldig mange andre AUF-ere.

Kan kaste Giske

Anniken Huitfeldt ønsker ikke å redegjøre for hva hun har foretatt seg i forbindelse med Giske før tirsdagens ekstraordinære Ap-møte i forbindelse med Giske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer