Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hujedameg, sånn tannlekare han var

Tannlege tok «røntgenbilder» med vanlig fotoapparat.

 ALTERNATIVE METODER:  På 1900-tallet var det vanlig å ha tannlegepraksis i sitt eget hjem. Foto: NTB scanpix
ALTERNATIVE METODER: På 1900-tallet var det vanlig å ha tannlegepraksis i sitt eget hjem. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tannlege i Småland, ikke så langt fra Lønneberget, der rakkeren Emil slo seg opp som pøbel og ramp, har ifølge Kvällsposten, mistet retten til å praktisere.

Tannlegen knipset bilder av pasienters tenner med vanlig fotografiapparat, noe som gjorde røntgenbilder overflødige, ifølge ham selv.

Broket fortid I ti år, fram til 2013, praktiserte tannlegen i Storbritannia, men ble da, uvisst av hvilken grunn, fjernet fra listen over godkjente tannleger.

Deretter flyttet tannlegen til Sverige, hvor han ble ansatt i offentlig tannhelsetjeneste. Men ett år senere stod han igjen uten jobb, etter at sjefen vurderte han som en dårlig (undermålig) tannlege.

Grovt uskikket Men den fantasifulle tannlegen visste råd, og svarte med å starte opp sin egen tannhelsepraksis. Denne er nå avviklet etter at tannlegen ble anmeldt og vurdert som «grovt uskikket i utøvelsen av sitt yrke».

En granskning fant blant annet at 8 av 9 pasientjournaler hadde tydelige mangler. Én pasient fikk dessuten antibiotika uten noen spesiell grunn, mens en annen pasient fikk trukket én tann og rotfylt en annen, uten at det ble tatt røntgenbilder på forhånd.

Det er uvisst om tannlegen havner i snickarboa for de alternative behandlingsmetodene.

 EEEEMIIL, FÖRGRÖMMANDE ONGE:  Emil forsøkte å hjelpe Lina med å trekke en tann. Foto: Morten Holm, SCANPIX
EEEEMIIL, FÖRGRÖMMANDE ONGE: Emil forsøkte å hjelpe Lina med å trekke en tann. Foto: Morten Holm, SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!