Hujedameg, sånn tannlekare han var

Tannlege tok «røntgenbilder» med vanlig fotoapparat.

ALTERNATIVE METODER:  På 1900-tallet var det vanlig å ha tannlegepraksis i sitt eget hjem. Foto: NTB scanpix
ALTERNATIVE METODER: På 1900-tallet var det vanlig å ha tannlegepraksis i sitt eget hjem. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tannlege i Småland, ikke så langt fra Lønneberget, der rakkeren Emil slo seg opp som pøbel og ramp, har ifølge Kvällsposten, mistet retten til å praktisere.

Tannlegen knipset bilder av pasienters tenner med vanlig fotografiapparat, noe som gjorde røntgenbilder overflødige, ifølge ham selv.

Broket fortid I ti år, fram til 2013, praktiserte tannlegen i Storbritannia, men ble da, uvisst av hvilken grunn, fjernet fra listen over godkjente tannleger.

Deretter flyttet tannlegen til Sverige, hvor han ble ansatt i offentlig tannhelsetjeneste. Men ett år senere stod han igjen uten jobb, etter at sjefen vurderte han som en dårlig (undermålig) tannlege.

Grovt uskikket Men den fantasifulle tannlegen visste råd, og svarte med å starte opp sin egen tannhelsepraksis. Denne er nå avviklet etter at tannlegen ble anmeldt og vurdert som «grovt uskikket i utøvelsen av sitt yrke».

En granskning fant blant annet at 8 av 9 pasientjournaler hadde tydelige mangler. Én pasient fikk dessuten antibiotika uten noen spesiell grunn, mens en annen pasient fikk trukket én tann og rotfylt en annen, uten at det ble tatt røntgenbilder på forhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer