Hulket i nødtelefonen: - Han har skutt alle

Cassidy Stay er den eneste som overlevde massakren. Onkelen står nå tiltalt for de brutale drapene.

DRAPSSAK: Rettsaken mot Saken mot Ronald Haskell Jr. er i gang og detaljene er grufulle. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fem år etter de grufulle handlingene, er saken nå oppe for retten i Texas, USA:

Cassidy Stay, da 14 år gammel, lå på gulvet mellom foreldrene og de fire søsknene. Hun hørte skudd etter skudd. En. To. Tre, og broren slutter å gråte.

Det går fram av jentas forklaring, skriver ABC13.

Bare Cassidy overlevde, ved å spille død. I nødsamtalen kort tid etterpå, fortalte hun at hele familien lå drept i sin egen stue. Gjerningsmannen var onkel «Ronnie».

Ronald Haskell Jr. står tiltalt for å ha brutalt drept - så godt som henrettet - sin svigerinne, ektemannen hennes og fire av barna deres. Han benekter ikke de faktiske forhold, men forsvareren mener han var psykisk syk.

<strong>ENESTE OVERLEVENDE:</strong> Cassidy Stay (i midten). Foto: AP Photo/David J. Phillip
ENESTE OVERLEVENDE: Cassidy Stay (i midten). Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer

- Hevn

Haskell og kona Melannie (drepte Katie Stays søster, journ. anm.) skal ha hatt trøbbel i ekteskapet over lengre tid. Aktoratet prøver nå å overbevise juryen om at han drepte familien fordi de hjalp Melannie å gå fra ham, skriver Houston Chronicle.

De mener det dreier seg om et hevnbasert massemord.

- Bevisene som blir lagt fram, ville ikke vise at dette var en person som var gal i gjerningsøyeblikket. Dette var en plan som ble lagt i sinne, med hevn som pådriveren, sier aktor Samantha Knecht ifølge Houston Chronicle.

Haskell nekter for å ha planlagt å drepe familien, og mener stemmer i hodet fortalte han at han skulle gjøre det. Han skal blant annet ha vært innlagt for psykisk sykdom hele seks ganger før drapene.

De skjedde kort tid etter at kona tok med seg parets fire barn og forlot 39-åringen.

Henrettet

Haskell skal ha skaffet seg et våpen, før han møtte opp på dørstokken hos fembarnsfamilien. Han skal ifølge Cassidy Stay ha vært utkledd som et postbud.

Han skal ha blitt avvist i døra, men nektet å ta nei for et svar. Stay forteller at hun på det tidspunktet var hjemme alene sammen med søsknene Bryan (13), Emily (9), Rebecca (7) og Zach (4).

Det var da han ifølge Stay dro våpenet. Litt seinere kom også foreldrene Katie (33) og Stephen (39) hjem, og Haskell skal så ha bedt dem legge seg på rekke da de nektet å si hvor ekskona var.

Slik skal de da ha blitt henrettet, en etter en.

- Han har skutt alle sammen, fikk hun hulket fram i nødtelefonen.

Haskell ble pågrepet etter 20 minutter. Politiet og rettsmedisinere kaller det et av de verste åstedene de noensinne har sett, skriver Houston Chronicle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer