Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsliv

Hull i CV-en - nesten umulig å få jobb

Har du langvarig fravær fra arbeidslivet, vil de færreste ansette deg. Nye tall viser at nesten er umulig å få jobb med lange hull i CV-en.

GODE ERFARINGER: Kjøpmann: David Adampour (t.h) har gode erfaringer med å ansette personer med hull i CV-en. Her sammen med Ilham (t.v) og Mohammed. Foto: Tine Faltin / Dagbladet
GODE ERFARINGER: Kjøpmann: David Adampour (t.h) har gode erfaringer med å ansette personer med hull i CV-en. Her sammen med Ilham (t.v) og Mohammed. Foto: Tine Faltin / Dagbladet Vis mer

Kompetanse Norges årlige Virksomhetsbarometer, viser at det er svært vanskelig å komme tilbake i jobb, for de som har vært lenge borte fra arbeidsmarkedet.

Tallene fra Kompetanse Norge – et direktorat under Kunnskapdepartementet – viser at bare 15 prosent av virksomheter i Norge – det siste året – har ansatt personer med langvarig fravær fra arbeidslivet.

- Våre funn gir grunn til bekymring.

- Dette skjer i en tid med stor satsing på inkluderende arbeidsliv, men god vilje alene ikke er nok – det må også kunne lønne seg for bedriftene å drive aktivt med inkludering, sier Anders Fremming Anderssen, fungerende direktør i Kompetanse Norge.

HULL I CV: - Det må lønne seg for bedrifter å drive aktivt med inkludering, sier Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge. Foto: Privat
HULL I CV: - Det må lønne seg for bedrifter å drive aktivt med inkludering, sier Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge. Foto: Privat Vis mer

15 prosent

Til tross for at NAV har iverksatt flere tiltak, og arbeidsgivere som sier de er positive til et inkluderende arbeidsliv, ansetter få bedrifter personer med langvarig fravær fra arbeidslivet.

Kompetanse Norges undersøkelse dokumenterer at det bare er en liten andel av norske virksomheter som ansetter personer med hull i CV-en.

Virksomhetsbarometeret viser at næringene helse- og sosialtjenester, offentlig administrasjon og forsvar det siste året har ansatt flest med langvarig fravær fra arbeidslivet.

I de tre næringene har 20 prosent av virksomhetene ansatt personer med langvarig hull i CV-en. I privat sektor som helhet er tallet 15 prosent.

Utdanningsnivå

Undersøkelsen viser at virksomheter med lavest utdanningsnivå ansetter flest med CV-hull.

- Vi har en lang vei å gå i alle bransjer.

- Men det er gledelig at arbeidsgivere i yrker som ikke krever mye formell kompetanse i større grad rekrutterer folk med hull i CV-en, men, sier Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge.

«Lojalitet»

Kjøpmann David Adampour i Rema-kjeden har de siste sju åra ansatt flere med hull i CV-en.

- Det kan selvfølgelig være utfordringer, men vi har gode erfaringer, sier Adampour til Dagbladet.

Han peker på at alle fortjener en mulighet, og at bedrifter må være langsiktige.

- Se forbi kortsiktig effektivitet og inntjening. Tenk på hva du får tilbake når du satser på mennesker som har hull i CV-en – du får 100 prosent lojale medarbeidere. Jeg tror det har noe å si for hele arbeidsmiljøet, sier Adampour.

Gode erfaringer

En annen bedrift som bevisst har rekruttert personer med langvarig fravær fra arbeidslivet er selskapet Godt Levertgruppen.

POSITIV: Administrerende direktør Kjetil Graver i Godt Levertgruppen har positive erfaringer med å ansette personer med hull i CV-en. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
POSITIV: Administrerende direktør Kjetil Graver i Godt Levertgruppen har positive erfaringer med å ansette personer med hull i CV-en. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Vi har gode erfaringer, men det har også vært utfordringer. Vi setter krav til samtlige av våre ansatte. Uansett hvilken bakgrunn de har, sier administrerende direktør Kjetil Graver i Godt Levertgruppen.

Graver er godt fornøyd med de aller fleste – av de med hull i CV-en – som han har ansatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media