- Hull i Irak-rapport

Det er store hull i Iraks oversikt over egne våpen. Det er budskapet FNs våpeninspektør Hans Blix ventes å gi sikkerhetsrådet seinere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

7. desember avla Saddam-regimet en 12 000 siders oversikt over alle landets våpenprogram. USA og Storbritannia har hele veien hevdet at oversikten er ufullstendig.

Nå hevder CNN at FNs våpeninspektør Hans Blix vil si det samme til sikkerhetsrådet seinere i dag. Eksperter i UNMOVIC, FNs våpenovervåkingsprogram, har sammenlignet rapporten med tidligere irakiske erklæringer og sine egen data.

- Vi finner stadig flere hull i alle kategorier, sier en FN-tjenestemann til nyhetskanalen.

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA vil også gi sikkerhetsrådet en orientering om sine undersøkelser seinere i dag. Blix skal ifølge CNN reise til Bagdad 19. januar for å diskutere uregelmessighetene med irakerne.

Får amerikansk info

Etter flere ukers forsinkelse har USA de siste dagene endelig begynt å dele sin informasjon om Iraks mulige masseødeleggelsvåpen med FNs våpeninspektører. Det skriver Washington Post i dag.

- Dette har gjort at FNs inspektører kan jobbe mer aggressivt og omfattende, sa USAs utenriksminister Colin Powell i går.

Men noe informasjon holdes fortsatt tilbake.

- Vi vil vente og se om inspektørene greier å bruke og utnytte den informasjonen de får. Vi åpner ikke alle dører, sa Powell.

DELER: USAs utenriksminister Colin Powell sier nå at de gir etteretningsinfo om Iraks våpenprogram til FNs sjefsinspektør Hans Blix.