Hull i veien kan ha forårsaket dødsulykke

Motorsyklist mistet livet onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et hull i veien kan ha forårsaket ulykken der en motorsyklist mistet livet på Gjerdrumveien på Romerike onsdag.

Motorsyklisten kom over i feil kjørefelt og traff en lastebil. Mannen på motorsykkelen døde på stedet. En av politiets teorier er at et hull i veien kan ha forårsaket ulykken.

Gjerdrums ordfører, Hanne Bakke von Clemm, sier til Romerikes Blad at kommunen flere ganger har henvendt seg til Statens vegvesen for å få bedret veien der ulykken skjedde.

- Vår tekniske avdeling har vært på Vegvesenet flere ganger angående utbedringer i Husersvingen. Det virker som om de har talt for døve ører. Jeg vil nå til bunns i årsaken til denne tragedien. Hvis de dårlige forholdene er grunnen til at en person døde, ser jeg meget alvorlig på dette, sier ordføreren.

Hun sier også at naboene flere ganger har henvendt seg med bekymringsmeldinger om veien, som også er svært bratt og svingete.

- Det var bare et tidsspørsmål før det skjedde en så alvorlig ulykke. Dette måtte bare skje. Jeg kan ikke si noe annet enn at dette er veldig, veldig beklagelig. Og hvis det viser seg at ulykken kunne vært unngått ved bedre vedlikehold, har jeg ikke ord for hvor ille jeg synes dette er, sier Hanne Bakke von Clemm.

Statens vegvesen bekrefter at de har fått flere henvendelser om veistrekningen, senest få timer før ulykken onsdag ettermiddag.

- Dette er en forferdelig tragedie som har gått sterkt inn på oss alle. Vi har kjent til at det blant annet er et hull der som er blitt verre den siste tiden. Men om det var årsak til ulykken, er altfor tidlig å si noe om, sier seksjonsleder Elin Ødegård.

DØDSULYUKKE: Et hull i veien kan ha forårsaket denne ulykka. Foto: Dan Åsen Hansen/Scanpix
DØDSULYUKKE: Et hull i veien kan ha forårsaket denne ulykka. Foto: Dan Åsen Hansen/Scanpix Vis mer

(NTB)

Hull i veien kan ha forårsaket dødsulykke