Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Humala tar ledelsen foran valget i Peru

Venstrekandidaten Ollanta Humala har fått fornyet håp om å vinne presidentvalget i Peru søndag etter at to meningsmålinger viser at han har overtatt ledelsen.

NASJONALIST OG SOSIALIST: Ollanta Humala omtales både som nasjonalist og sosialist. Forretingslivet frykter mer statlig innblanding i økonomien. Humala lover sosiale reformer. Foto: Enrique Castro-Mendivil/REUTERS
NASJONALIST OG SOSIALIST: Ollanta Humala omtales både som nasjonalist og sosialist. Forretingslivet frykter mer statlig innblanding i økonomien. Humala lover sosiale reformer. Foto: Enrique Castro-Mendivil/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To målinger gir ham en ledelse på mellom 1 og 3,6 prosentpoeng, mens en tredje måling gir konservative Keiko Fujimori en ledelse på 1,2 prosentpoeng.

Det lokale næringslivet frykter at Humala som president skal styrke statens rolle i økonomien, øke pengebruken til sosiale formål og undergrave stabiliteten i et land der den økonomiske veksten har vært sterk de siste årene.

Men Humalas framgang kan være et resultat av at respekterte høyreliberale som forfatteren Mario Vargas Llosa og tidligere president Alejandro Toledo støtter ham fordi de frykter at Fujimori skal undergrave demokratiet.

Fujimoris far, tidligere president Alberto Fujimori, sitter fengslet med en dom på 25 år for korrupsjon og grove brudd på menneskerettighetene.

(NTB)