Human Rights Service mister millionstøtte

Utbetalingsstopp fra Oslo kommune.

MISTER MILLIONSTØTTE: Hege Storhaug og Human Rights Service (HRS) mister millionstøtte fra Oslo kommune.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
MISTER MILLIONSTØTTE: Hege Storhaug og Human Rights Service (HRS) mister millionstøtte fra Oslo kommune. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det borgerlige byrådet i Oslo fjerner millionstøtten til Human Rights Service (HRS) i kommunebudsjettet for 2016.

I statsbudsjettet for 2012 mistet Human Rights Service 935.000 kroner i statsstøtte. Det fikk gruppeleder for Frp i Oslo Carl I. Hagen til å reagere, og han fikk Oslo kommune med på å kompensere for kuttet med støtte på en million kroner i budsjettet for 2012.

I årene etter har den kommunale millionstøtten til stiftelsen, som har markert seg som høylytte kritikere av islam og norsk innvandringspolitikk, blitt opprettholdt. I budsjettet for 2016 er det imidlertid slutt.

Daglig leder Rita Karlsen i HRS tror likevel ikke slaget er tapt.

- Vi har vært ute en vinternatt før. Dette ser vi som en ny mulighet, ikke minst er det et politisk forhandlingskort, sier hun til NTB.

Karlsen sier stiftelsen får bidrag fra givere, men er usikker på om det er nok til å kompensere for det foreslåtte kuttet.

- Givergleden har tatt seg betydelig opp den siste tiden. Det tror vi handler om at flere og flere ser at ensrettingen i mediene ikke korresponderer med virkeligheten, sier Karlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.