Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Humanetikere kritiske til at prester bringer dødsbudskap

Alle landets politidistrikter vil i størst mulig grad bruke prester til å overbringe dødsbudskap. Det synes Human-Etisk Forbund er problematisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig kom det på plass en ny avtale som regulerer betingelsene for prester som blir bedt om å overlevere dødsbudskap på vegne av politiet. Politiet har ansvaret for oppgaven, men alle landets politidistrikter sier til Aftenposten at de ønsker å bruke prester så mye som mulig.

– Unntak er om det er tidsnød, da blir politiet brukt, forteller Arne Hammer i Nordland politidistrikt.

Human-Etisk Forbund har lite til overs for denne praksisen.

– Flesteparten av befolkningen er ikke-troende. Da er det unaturlig at et trossamfunn får oppgaven å opplyse om døden. Det signalet vi har fått er at noen ser det som en ekstra belastning når det er en prest som kommer på døren, forteller forbundsleder Trond Enger. Han har ikke noe å utsette på jobben prestene gjør, men mener det bør være en offentlig oppgave.

Politiprest Inge Ålgård sier prestene bidrar med trøst og omsorg og at det å overbringe dødsbudskap handler mer om kompetanse enn religion.

– Det finnes prester over hele Norge, jeg tror ingen andre kan gjøre en så god jobb som oss. Jeg har aldri møtt noen som tar det som en ekstra belastning at det er en prest som gjør dette, tvert imot, sier han Ålgård.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling