Humle snudde sydenfly

Zzzzzzzzzurret det til for SAS på vei til Malaga.

MÅTTE SNU: SAS-flyet måtte snu etter utslag på den ene hastighetsmåleren. Dette er et annet fly på vei ned til Gardermoen ved en helt annen anledning. Foto: HANS ARNE VEDLOG
MÅTTE SNU: SAS-flyet måtte snu etter utslag på den ene hastighetsmåleren. Dette er et annet fly på vei ned til Gardermoen ved en helt annen anledning. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): SAS flyvning nummer SK4683 fra Oslo til Malaga fikk problemer i lufta i dag tidlig. Etter kort tid i lufta måtte maskinen snu etter at det fikk problemer med en av de to hastighetsmålingene i cockpit.

- Jeg kan bekrefte at flyet til Malaga måtte returnere til Gardermoen i dag. Begrunnelsen var en såkalt teknisk retur, sier informasjonssjef ved lufthavnen, Jo Kobro, til Dagbladet.

Men det var ikke en helt ordinær teknisk retur. Informasjonsrådgiver Gro Elin Hansen forteller at siden den ene hastighetsmåleren ikke fungerte optimalt så valgte kapteinen å ta u-sving og returnere til Norge.

- Da det ankom Gardermoen igjen så startet mekanikerne arbeidet for å finne feilen.

Zzzzuret det til- Det viste seg at det var en humle som hadde skapte problemene. Den hadde kommet seg inn i et område hvor det tas inn luft, forklarerr Hansen.

Og for å legge all tvil til side: Dette er ikke snakk om en «humle» som noe spesielt innenfor flyteknisk terminologi, men en helt ordinær humle med vinger.

Sjefspilot Eivind Bjurstrøm i SAS forklarer at flymaskiner er utstyrt med to sett av såkalte pitotrør foran ved flyet. De står i fartsretningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer