Toppidrettsmann tiltalt for mishandling og voldtekt

Hun: - Dyttet i steinrøys
Han: - God stemning

Helt ulike framstillinger fra toppidrettsprofil og ekskona.

RETTEN: Den omfattende rettssaken mot den tidligere toppidrettsmannen går i Nedre Romerike tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB
RETTEN: Den omfattende rettssaken mot den tidligere toppidrettsmannen går i Nedre Romerike tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter en dag preget av tekniske problemer ved alle landets rettssaler, kunne endelig den tidligere toppidrettsmannen som er tiltalt for å ha mishandlet og voldtatt ekskona, stille i vitneboksen i Nedre Romerike tingrett igjen i 13-tida.

Aktor Anne Glede Allum fortsatte sin utspørring, som konsentrerte seg om hendelser ekskona har forklart seg om - hvor hun skal ha blitt utsatt for grov vold fra mannen i 40-åra.

Den tiltalte - som har nytt heltestatus i lokalmiljøet - nekter straffskyld på alle punkter i den svært alvorlige tiltalen; hver for seg har punktene om mishandling og voldtekt en øvre strafferamme på 15 års fengsel.

- Jeg har ikke mishandlet og voldtatt [ekskona], insisterer han i retten i dag - og gjentar at han er rystet og sjokkert over anklagene.

- Falt av seg selv

Gjennomgående har det tidligere ekteparet to helt ulike versjoner av hva som skjedde - som etter et festlig lag i mai 2017:

Mens ekskona i 40-åra har forklart at hun på vei hjem fra arrangementet ble kastet ned ei steinrøys av eksmannen, slik at blodet rant og hun fikk seinskader, husker den tiltalte jevnaldrende eksen at hun falt på egen hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer