- Hun bare lå like under overflaten og så på meg

National Geographic har kåret årets beste bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det anerkjente natur- og vitenskapmagasinet National Geographic har kåret de beste fra 2013 etter en fotokonkurranse.

Et bilde av en isbjørn under den smeltende isen i Hudsonbukta i Canada stikker av med hovedpremien og premien i kategorien natur.

Isbjørnens ansikt kommer til syne under vannet mens midtnattsola skinne rødt i bakgrunnen. Isbjørnene her er de som lever lengst sør i verden, og er spesielt truet av et varmere klima og smeltende is.

- Bjørnen svømte opp til isberget, dukket under og ble værende under vannet i flere sekunder mens jeg flyttet kamera i riktig posisjon, sier vinneren til Proof.

- Hun bare lå der, like under overflaten, og så på meg før hun kom opp for å trekke pusten igjen og svømte vekk, sier han.

Over 7000 bilder Vinnerbildet i kategorien mennesker er et bilde av de eneggede tvillingene Nils og Emil (15) fra Fyn i Danmark. Bildet, som er tatt av Cecile Baudier, er en del av en serie om mennesker som har så tette bånd at de oftere snakker om «vi» enn «meg».

Vinnerne ble offentliggjort for noen dager siden, og bildene skal publiseres i magasinets papirutgave. Over 7000 bilder fra over 150 land ble sendt inn til konkurransen som kårer vinnere i de tre kategoriene mennesker, natur og steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer