Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun ble drapstruet flere ganger av ekskjæresten

Tetyana Yatel er svært bekymret. Veninnen hennes er savnet etter kidnappingsdramaet i Telemark.

VENINNE: - Jeg håper min savnede venninne ikke er død, sier Tetanya Yatel tl Dagbladet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VENINNE: - Jeg håper min savnede venninne ikke er død, sier Tetanya Yatel tl Dagbladet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BØ (Dagbladet): - Vi bare håper at hun ikke er død, sier den savnede 26-åringens venninne, Tetyana Yatel, til Dagbladet.

Svensk politi pågrep i natt den savnede kvinnens ekskjæreste i Växsjø i Sverige. Han ble tatt 17 timer etter at en kvinne (26) og et barn (11 måneder) ble bortført. Det dreier seg om et tidligere par og deres felles barn.

Barnet er funnet i god behold, men politiet har ingen spor etter kvinnen.

- Virket normalt Yatel var sammen med den 26-år gamle barnemoren kvelden før hun forsvant.

- Hun sov hos meg den natta og alt virket normalt. Vi hadde litt alenetid fordi faren hadde barnet og det ble levert tilbake til avtalt tid, sier hun.

Yatel ble kjent med paret gjennom kirken i lokalsamfunnet i Bø i Telemark.

- Jeg har kjent  dem i et par år. Jeg var god venn med både henne og mannen, sier hun.

- Drapstrusler Paret skal ha møttes høsten 2010 og blitt sammen i løpet av vinteren 2011. I juni 2012 ble det imidlertid slutt, og den nå savnede kvinnen flyttet til Drammen.

- De kranglet mye og spesielt etter at forholdet tok slutt ble det verre. Han er impulsiv og agressiv, sier Yatel.

Ifølge veninnen skal 26-åringen fryktet for sitt eget liv.

- Hun ble drapstruet flere ganger av den tidligere kjæresten fordi mannen ville ha ansvaret for barnet. Han mente han skulle ha ansvaret uansett, sier Yatel til Dagbladet.

Politiet i Telemark bekrefter at de har bedt Sivilforsvaret og Røde Kors om hjelp til å lete etter en savnet person ved et tjern i nærheten av der en 26 år gammel russisk kvinne og hennes baby ble bortført i Bø i Telemark  søndag formiddag.

Flere teorier Uvdalstjønna ligger i nærheten av boligen til den 45 år gamle svenske statsborgeren som nå er pågrepet i Sverige og siktet for bortføringen.

Ifølge ta.no er det tydelige merker etter en bil som har forlatt vankannten i stor fart i et område ved tjernet som er sperret av.  Hundepatrulje og dykkere er på plass.

Ekskjæresten - en 45 år gammel svensk statsborger bosatt i Bø de siste årene - ble pågrepet med babyen i bilen fire mil nord for Växsjö i Sverige, like etter klokka 03 natt til mandag. Da hadde 45-åringen kjørt om lag 600 kilometer.

- Politiets første prioritet er å finne den 26 år gamle kvinnen. Babyen er i god behold og er tatt hånd om, og mannen er foreløpig siktet for bortføring, opplyser fungerende politiinspektør Kristin Bjelkemyr-Østvang i Telemark politidsitrikt til Dagbladet.

Politiet skriver i en pressemelding at de frykter det kan ha tilstøtt kvinnen noe.