- Hun ble drapstruet i fjor

Kvinnen som ble funnet død i Kongsvinger fredag, skal ha blitt drapstruet av en mann i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Fredag ble en kvinne funnet død i sin leilighet på Langeland i Kongsvinger. Politiet arbeider ut fra en teori om at hun ble kvalt, og har bedt om assistanse fra Kripos. Tilbake står vennene som ikke kan fatte at den 34 år gamle kvinnen virkelig er død.

- Jeg kan bekrefte Dagbladets opplysninger om drapstruslene. Denne informasjonen har jeg også overlevert til politiet, sier Stein, som var nær venn en av den avdøde.

Også en annen av hennes nærmeste venner, Inger, bekrefter at 34-åringen var truet på livet:

- Vedkommende truet med å drepe henne. Drapstrusselen ble fremmet i forbindelse med en alvorlig uenighet de to imellom, opplyser Inger.

Verken hun eller Stein orker belastningen med å få sine etternavn på trykk i Dagbladet.

Har ingen mistenkte

Det er fortsatt ikke avklart om den 34-årige kvinnen ble drept, om hun har vært utsatt for en ulykke, eller om dødsfallet skyldes en personlig tragedie. To Kripos-teknikere jobbet i hele går med å finkjemme avdødes leilighet i Kongsvinger.

Politiet vil ikke bekrefte opplysninger om at kvinnen skal være funnet knestående på golvet ved siden av sofaen, med et tekstil knyttet rundt halsen. I så fall noe som kan indikere at hun ble kvalt av en ukjent gjerningsmann.

- Jeg vil ikke kommentere slike opplysninger. Vi vet fortsatt ikke om hun ble drept, eller om hennes død har en annen årsak, sier politiinspektør Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt.

Fire taktiske etterforskere og to Kripos-teknikere jobbet i går på spreng med å løse saken. Obduksjonsrapporten kan bli klar i dag.

- Vi har så langt avhørt seks-sju vitner. Vi har ikke pågrepet noen, og har heller ingen mistenkte. Ut over dette vil jeg ikke kommentere saken, sier Thoresen.

Han var i går kveld ikke tilgjengelig for å kommenterte opplysningen om drapstruslene.

Kjenner ikke identiteten

Det er uklart hvorvidt drapstruslene, som ble fremsatt i fjor, har sammenheng med episoden Dagbladet omtalte i går - nemlig at en mann hun kjente hadde antastet kvinnen i hennes egen leilighet mandag kveld.

- Jeg vet ikke om dette kan dreie seg om samme person, sier Stein til Dagbladet.

Da Dagbladet besøkte ham i går kveld, hadde han ennå ikke fått blund på øynene siden han fikk dødsbudskapet fredag formiddag.

- Jeg er overbevist om at hvis hun virkelig er blitt drept, har det sammenheng med truslene hun ble utsatt for i fjor, sier Stein.

Hverken han eller Inger kjenner identiteten til mannen som truet henne.

- Hun kjente mange mennesker i mange miljøer. Hun ville foreløpig ikke at vi skulle kjenne identiteten på han som truet henne. Men vi vet at han stod henne nær en periode, sier Stein og Inger.

- Truet han henne flere ganger?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Inger, og legger til:

- Men jeg vet at hun mange ganger følte seg utrygg når hun møtte denne personen i gågata her i Kongsvinger. Det gjorde hun flere ganger.

- HUN FIKK DRAPSTRUSLER: Stein, som ikke vil ha etternavnet på trykk i Dagbladet, var en god venn av den avdøde 34-årige kvinnen. - Jeg er overbevist om at hvis hun virkelig er blitt drept, har det sammenheng med truslene hun ble utsatt for i fjor, sier han.
LEILIGHETEN: Kvinnen bodde i kjelleretasjen i denne blokka.
BÆRES UT: Den døde kvinnen bæres ut fra leiligheten sin i Kongsvinger.