- Hun ble dypt krenket

Daglig leder Leif Næss ved Ibsensykehuset beklager.

BEKLAGER: En plastikkirurg ved Ibsen Sykehuset i Porsgrunn mistet legeautorisasjonen i Norge etter å ha fotografert en ung kvinnelig pasient i et bøttekott på det private sykehuset. Politiet har siktet legen blant annet for seksuelt krenkende adferd, men har foreløpig ikke tatt ut tiltale. Daglig leder ved Ibsensykehuset Leif Næss, synes hendelsen er ubehagelig og beklagelig. Foto: Espen Røst / Dagbladet
BEKLAGER: En plastikkirurg ved Ibsen Sykehuset i Porsgrunn mistet legeautorisasjonen i Norge etter å ha fotografert en ung kvinnelig pasient i et bøttekott på det private sykehuset. Politiet har siktet legen blant annet for seksuelt krenkende adferd, men har foreløpig ikke tatt ut tiltale. Daglig leder ved Ibsensykehuset Leif Næss, synes hendelsen er ubehagelig og beklagelig. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORSGRUNN (Dagbladet): Den nå 39 år gamle tyskutdannede plastiskkirurgen har mistet legeautorisasjonen i Norge, etter at politiet siktet ham for blant annet seksuelt krenkende adferd.

Det var to kvinnelige pasienter som først varslet Ibsensykehusets sykepleiere om at «noe som skurret» rundt den nylig ansatte kirurgen. Dette skjedde allerede halvannen måned etter at han ble ansatt i april 2010.

- Pasientene opplevde at kirurgen førtet siden de fikk blomster og merkelige sms'er fra legen etter operasjonene, sier Leif Næss.

Næss snakket med begge pasientene, som opplevde at legen trådde over en grense.   Overgrep - Vi tok tak i saken med en gang, og i slutten av juni sa jeg til kirurgen at slik kontakt var uakseptabel og ikke skulle skje. Men fordi det var rett før sommerferien, sa jeg at vi fikk gå nærmere gjennom saken når jeg kom tilbake.

Rett etter ferien tok en tredje kvinne kontakt med sykehuset. Hun fortalte at kirugen ba henne gå inn på et lagerrom for å bli fotografert.

- Jeg forsto at det handlet om overgrep, og tok umiddelbart kontakt med Fylkeslegen og politiet. Siden den gang har vi forsøkt å stille opp for pasientene og politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer