<strong>SVARER:</strong> De siste ukene har en rekke Facebook-grupper blitt opprettet under parolen «Verdigheten min ligger ikke i skjørtets lengde». Dette for å støtte opp rundt en kvinnelig algerisk student som ble bortvist fra eksamenslokalene fordi skjørtet hennes var for kort. Skjermdump: Facebook
SVARER: De siste ukene har en rekke Facebook-grupper blitt opprettet under parolen «Verdigheten min ligger ikke i skjørtets lengde». Dette for å støtte opp rundt en kvinnelig algerisk student som ble bortvist fra eksamenslokalene fordi skjørtet hennes var for kort. Skjermdump: Facebook Vis mer

Hun ble nektet å ta eksamen på grunn av skjørtet. Nå tar kvinner over hele verden grep

Startet ny selfie-trend.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste ukene har en rekke Facebook-grupper blitt opprettet under parolen «Verdigheten min ligger ikke i skjørtets lengde». Dette for å støtte opp rundt en kvinnelig algerisk student som ble bortvist fra eksamenslokalene fordi skjørtet hennes var for kort.

En sikkerhetsvakt nektet henne inngang da skjørtet hennes bare gikk til kneet. Fakultetslederen ved det juridiske fakultetet ved University of Algiers, Mohamed Tahar Hadjar, sier ifølge tsa-algerie at vaktens avgjørelse var korrekt.

- Det å ha et kort skjørt på universitetets område er forbudt. Dette er en triviell sak, og vakten gjorde bare jobben sin da både gutter og jenter må ha gå med et sømmelig antrekk.

Det er derimot langt fra alle som er enige med Hadjars oppfatning av situasjonen, og etter at Facebook-gruppene begynte å se dagens lys har kvinner fra hele verden sendt inn bilder av beina sine i solidaritet med den anonyme jusstudenten fra Algerie. Det skriver Morocco World News.

Sophia Jama er en av de som har laget en støttegruppe, og hun har lagret en rekke av bildene som har kommet inn i albumet «Angry Legs».

Hun sier til France24 at dette er en viktig kamp.

- En kvinnes kropp har blitt et slagfelt i Algerie. Forblir vi tause vil kvinner miste mye av friheten til å gjøre og gå kledd som de vil i offentligheten, sier Jama.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer