Hun ble nesten 115 år

Verdens eldste bor i Japan - eller på Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mary Josephine Ray var USAs eldste og verdens nest eldste, dokumenterte innbygger til hun døde søndag - 114 år og 294 dager gammel.

Den kanadiskfødte tippoldemoren fra Prins Edwards land, kom til USA som treåring. Hun ble født en uke for seint til å toppe listen over klodens eldste - i live.

- Hun var aktiv inntil for to uker siden. Hun koste seg med livet, og tenkte aldri på at hun skulle dø.

- Hun var i gang med å planlegge 115-årsdagen, sier barnebarnet Katherine Ray til nyhetsbyrået AP om bestemoren, som de siste årene bodde på aldershjem i Westmoreland i New Hampshire på den amerikanske østkysten.

KvinnerVerdens nest eldste fram til helgen etterlater seg to sønner, åtte barnebarn, 13 oldebarn og fem tippoldebarn.

Det er amerikanske Gerontology Research Group og Guinness Book of World Records som holder orden på den offisielle og dokumenterte listen over de aller eldste blant oss - med massiv kvinnedominans.

Verdens eldste, «godkjente» nålevende person er fortsatt den japanske kvinnen Kama Chinen. 10. mai kan hun runde 115 år.

 GAMMEL, MEN IKKE GODKJENT:  Juana Bautista hjemme på Cuba på bursdagen 2. februar i år. Familien sier hun rundet 125 år da, men fødselsdatoen er ikke godt nok dokumenterte for de offisielle rekordlistene. FOTO: AP/SCANPIX.
GAMMEL, MEN IKKE GODKJENT: Juana Bautista hjemme på Cuba på bursdagen 2. februar i år. Familien sier hun rundet 125 år da, men fødselsdatoen er ikke godt nok dokumenterte for de offisielle rekordlistene. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer

125 - ikke godkjent2. februar i år ble Juana Bautista feiret på 125-årsdagen hjemme på Cuba, men fødselsdatoen i 1885 er aldri dokumentert godt nok for de offisielle listene.

Verdens eldste noen gang med fødselsattesten i orden, er det franske kvinnen Jeanne Calment. Hun var 122 år og 164 dager da hun døde i 1997.

Her finner du alle aldersrekordene.

Norges eldste nålevende innbygger, Gudrun Omdahl Onshuus, feiret sin 110-årsdag hjemme i Drammen 17. juli i fjor.

 PLANLA 115-ÅRSDAG:  USAs eldste og verdens nest eldste nålevende person, Mary Josephin Ray, er død - 114 år og 294 dager gammel. Bildet er fra 111-årsdagen.  FOTO: AP/SCANPIX.
PLANLA 115-ÅRSDAG: USAs eldste og verdens nest eldste nålevende person, Mary Josephin Ray, er død - 114 år og 294 dager gammel. Bildet er fra 111-årsdagen. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer