Hun ble stemplet som skyldig, men frifunnet i tidenes største presse­skandale

Nå er Rebekah Brooks tilbake.

RETURNERER: Rebekah Brooks skal gjenoppta sin gamle jobb som sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, ett år etter at hun ble frikjent for telefonavlytting, melder Financial Times. Foto: REUTERS/Neil Hall/Files/NTB Scanpix
RETURNERER: Rebekah Brooks skal gjenoppta sin gamle jobb som sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, ett år etter at hun ble frikjent for telefonavlytting, melder Financial Times. Foto: REUTERS/Neil Hall/Files/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rebekah Brooks skal gjenoppta sin gamle jobb som sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, ett år etter at hun ble frikjent for telefonavlytting, melder Financial Times.

Brooks kan returnere til sin gamle stilling som sjef for News Corp allerede i september, skriver avisa. Reuters meldte i mars at hun var i samtaler om å få igjen stillingen.

Brooks var tidligere redaktør av Rupert Murdochs tabloidavis News of the World før den ble nedlagt.

Hun ble en av de mest omtalte mediepersonlighetene i Storbritannia da skandalen med News of the Worlds avlytting av kjendisers telefoner verserte i 2011 og 2012.

Rettssaken avdekket nære forbindelser mellom sjefer i Murdochs aviser, politi og toppolitikere, inkludert statsminister David Cameron.

Brooks selv steg på 14 år fra en lav stilling på desken til toppledelsen, takket være sitt nære forhold til Murdoch, og var gode venner med de tre siste britiske statsministrene.

Hun trakk seg i 2011 da det kom fram at ansatte i News of the World hacket seg inn på telefonene til tusener av mennesker for å skaffe seg nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer