RETURNERER: Rebekah Brooks skal gjenoppta sin gamle jobb som sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, ett år etter at hun ble frikjent for telefonavlytting, melder Financial Times. Foto: REUTERS/Neil Hall/Files/NTB Scanpix
RETURNERER: Rebekah Brooks skal gjenoppta sin gamle jobb som sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, ett år etter at hun ble frikjent for telefonavlytting, melder Financial Times. Foto: REUTERS/Neil Hall/Files/NTB ScanpixVis mer

Hun ble stemplet som skyldig, men frifunnet i tidenes største presse­skandale

Nå er Rebekah Brooks tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rebekah Brooks skal gjenoppta sin gamle jobb som sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, ett år etter at hun ble frikjent for telefonavlytting, melder Financial Times.

Brooks kan returnere til sin gamle stilling som sjef for News Corp allerede i september, skriver avisa. Reuters meldte i mars at hun var i samtaler om å få igjen stillingen.

Brooks var tidligere redaktør av Rupert Murdochs tabloidavis News of the World før den ble nedlagt.

Hun ble en av de mest omtalte mediepersonlighetene i Storbritannia da skandalen med News of the Worlds avlytting av kjendisers telefoner verserte i 2011 og 2012.

Rettssaken avdekket nære forbindelser mellom sjefer i Murdochs aviser, politi og toppolitikere, inkludert statsminister David Cameron.

Brooks selv steg på 14 år fra en lav stilling på desken til toppledelsen, takket være sitt nære forhold til Murdoch, og var gode venner med de tre siste britiske statsministrene.

Hun trakk seg i 2011 da det kom fram at ansatte i News of the World hacket seg inn på telefonene til tusener av mennesker for å skaffe seg nyheter.

Hun ble arrestert og siktet for å ha vært med i sammensvergelsen om å hackingen, for å ha autorisert ulovlige utbetalinger og for å ha forsøkt å hindre etterforskningen. Men hun avviste alle anklagene og ble frikjent i juni i fjor.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram