- Hun ble tatt med ned i kjelleren, ble påsatt håndjern og motorsykkelhjelm

Så misbrukte Ariel Castro henne. Nå forteller etterforskerne hva Gina, Michelle og Amanda har forklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stadig nye, grufulle detaljer kommer fra idet Ariel Castro (53), som i et tiår holdt tre jenter franget i Cleveland, Ohio, får sin domsavsigelse.

Følg domsavsigelsen mot Castro direkte her.

Tiltalen mot den tidligere skolebussjåføren i Cleveland i Ohio, er på hele 977 punkter. Castro (53) skal ha kidnappet Michelle Knight da hun var 21 år i 2002, Amanda Berry da hun var 16 år i 2003 og Gina DeJesus da hun var 14 år i 2004. De tre jentene fortalte i midten av juli for første gang om helvete de har gjennomlevd i en felles video.

- Påsatt motorsykkelhjelm og voldtatt Ifølge lederen for etterforskningen, Andrew Harasimchuk, som er blant dem som uttaler seg under dagens domsavsigelse, ble jentene lurt til fangenskap etter å ha fått skyss fra Castro.

Han forteller hvordan Michelle Knight, som da var 21 år, ble lurt inn i en bil av den tidligere skolebussjåføren.

- Han spurte om hun ville ha skyss. Hun svarte ja, fordi hun kjente ham som faren til ei venninne. Han skal så ha spurt henne om hun ville bli med ham hjem for å velge ut en valp, men da hun kom hjem til Castro var det ingen valp der. Det var en hund der, men ingen valp. Hun ble tatt med ned i kjelleren, ble påsatt håndjern og en motorsykkelhjelm. Så misbrukte han henne, forteller Harasimchuk.

Castro sitter rolig, med briller og fullt skjegg, mens han hører på vitnesbyrdene fra dem som jobbet med saken da den ble kjent for snart tre måneder siden.

- Festet jentene til stang Etterforskeren har flere ganger intervjuet kvinnene etter at de ble funnet og sluppet fri i mai.

- Michelle fortalte at hun gjentatte ganger ble seksuelt misbrukt, og ble gravid flere ganger - men at Castro hoppet på magen hennes, ga henne råtten mat og tvang henne til å utføre tunge, fysiske oppgaver, ifølge etterforskeren.

Under domsavsigelsen blir det nå vist flere bilder som er tatt av politiet, i Castros hus i Cleveland, Ohio.

På ett av bildene ser man en hvit stang midt i ett av rommene.

- Vi har forstått den slik at det er den han festet jentene til, forteller en av etterforskerne som jobbet med saken.

- Jeg kommer aldri til å glemme FBIs Andrew Burke gir så sin vitnesbyrd.

SKREKKENS HUS: Slik ser huset til Ariel Castro, hvor han holdt de tre jentene fanget i et tiår, ut. Foto: AP / Tony Dejak / NTB Scanpix
SKREKKENS HUS: Slik ser huset til Ariel Castro, hvor han holdt de tre jentene fanget i et tiår, ut. Foto: AP / Tony Dejak / NTB Scanpix Vis mer

- Politiet var i ferd med å avslutte arbeidet sitt på eiendommen. Da de åpnet døra til ambulansen, forsto jeg med én gang at det var dem. Jeg kjente igjen to av dem, men husket ikke ansiktet til den tredje, forteller han.

Skilte hendelsen seg ut fra annet du har gjort som etterforsker?

- Ja. Jeg kommer aldri til å glemme det, sier han.

Tiltalen Castro er tiltalt for fire tilfeller av kidnapping og for å ha voldtatt de tre kvinnene som ble holdt fanget i huset hans i Cleveland i en tiårsperiode. Den fjerde kidnappingen gjelder datteren av en av kvinnene, som i dag er seks år.

Ariel Castro har tidligere godtatt å sone livsvarig fengsel for bortføring og voldtekt. Fengselsstraffen er på tusen år.

Dagbladet følger saken.