GLAD 62-ÅRING: Lina Alvarez møter pressen etter å ha født sitt tredje barn som 62-åring. Nå viser det seg at kvinnen løy. Foto: Atlas TV via AP / NTB scanpix
GLAD 62-ÅRING: Lina Alvarez møter pressen etter å ha født sitt tredje barn som 62-åring. Nå viser det seg at kvinnen løy. Foto: Atlas TV via AP / NTB scanpixVis mer

Prøverørsbefruktning

Hun ble trebarnsmamma som 62-åring. Nå avslører hun sin store løgn

Lina Alvarez ble en verdensnyhet i 2016. Så kom kritikken.

Spanske Lina Alvarez (64) ble en verdensnyhet da hun høsten 2016 poserte med sitt nyfødte barn utenfor Lucas Augusti-sykehuset i Madrid.

- Jeg kunne ikke vært mer lykkelig, sa hun til The Telegraph den gangen.

Den 62 år gamle kvinnen hadde blitt trebarnsmamma i godt voksen alder. For voksen, mente kritikerne.

Selv oppfordret hun modne kvinner til å få barn, men deler av kritikken gikk på at hun ville ha et for gammelt utgangspunkt til å kunne ta hånd om barnet på en ordentlig måte i årene som kommer. Dagbladet har omtalt kvinnen i ulike sammenhenger.

Avslørt av media

Nå avslører den i dag pensjonistklare 64-åringen sitt personlige drama - og løgner - som gjorde det mulig for Alvarez å kunne få barn i en alder av 62.

- Gynekologene fikk vite sannheten gjennom mediene, sier kvinnen til den spanske avisa La Voz de Galicia.

Alvarez fikk sitt barn gjennom befruktning med prøverør. I Spania anbefales det å ikke gjennomføre befruktningen etter fylte 50 år. Da ingen ønsket å gjennomføre prøverørsbefruktningen, bestemte Alvarez seg for å lure legene og overbeviste dem at hun var 12 år yngre enn hun egentlig var.

Hun sier til avisa at hun følte seg tvunget til å lyve.

- Jeg lette i ti år etter noen som kunne hjelpe meg med å få flere barn, men jeg fant ingen før jeg løy om alderen min, innrømmer hun.

- Vi er pionerer

Ifølge henne selv har flere kritikere krevd at myndighetene burde tatt fra henne barnet. Etter at løgnen kom fram i lyset, har kritikerne bare fått vann på mølla, ifølge Alvarez.

- Visse mennesker sier fortsatt at de bør ta jenta fra meg, sier 64-åringen.

Hun legger til at dattera har et veldig bra liv fylt med kjærlighet i dag. Alvarez forteller til avisa at hun stadig blir kontaktet av kvinner som ønsker råd og hjelp.

- Vi gamle mammaer, eller hva de så foraktfullt kaller oss, er pionerer og vil slutte å bli nyheter til slutt. Mange kvinner vil bli mammaer, men de nektes den retten, sier trebarnsmoren til La Voz de Galicia.