Opplysninger til Dagbladet:

Hun blir ny oljeminister

Bergens tidligere ordfører blir ny olje- og energiminister, opplyser kilder til Dagbladet. Trillingmor Marte Mjøs Persen har bakgrunn fra Rødt, og vil være en statsråd etter fagbevegelsen hjerte.

NY OLJE- OG ENERGIMINISTER: Marte Mjøs Persen er trillingmor og skal inn i Støres regjering.
NY OLJE- OG ENERGIMINISTER: Marte Mjøs Persen er trillingmor og skal inn i Støres regjering. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere statsrådsposter har lekket ut i pressen den siste tida.

Dagbladet har tidligere meldt Anniken Huitfeldt (Ap) som landets nye utenriksminister, Espen Barth Eide som ny klimaminister, Bjørnar Skjæran (Ap) som fiskeriminister, Anette Trettebergstuen (Ap) som ny kulturminister og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som landets nye finansminister.

Men hvem som blir Støres nye olje- og energiminister har vært ukjent hittil.

Dagbladet får nå bekreftet av kilder som kjenner regjeringskabalen at Marte Mjøs Persen (Ap) blir ny olje- og energiminister. Persen var fagpolitisk kandidat ved stortingsvalget i høst, og tilfredsstiller dermed fagbevegelsen behov for å ha «en av sine egne» i regjeringen.

Persen var ordfører i Bergen fra 2015 til 2021, og har en stigende stjerne i Arbeiderpartiet. Hun er valgt inn på Stortinget for første gang de neste fire åra, men forsvinner altså rett opp i regjeringsapparatet.

Persen har bakgrunn fra Rødt, og satt i Bergen bystyre for Rødt i 2007 og 2008.

I tillegg til å gi fagbevegelsen en plass i regjeringen, oppfyller Persen behovet om en kandidat fra Vestland med henblikk på den geografiske fordelingen. Blant de åpenbare kandidatene til en ministerpost er det svært få fra vestlandet generelt, og Hordaland og fylket Vestland spesielt.

Etter det Dagbladet erfarer, vil det være 19 statsråder i Støres regjering, hvorav 11 er fra Arbeiderpartiet og 8 er fra Senterpartiet.

Morgendagens statsminister, Jonas Gahr Støre, sløyfer posten som distrikts- og digitaliseringsminister, som i dag bekles av Linda Helleland (H).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer