Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun døde av kvelning og ble seksuelt misbrukt

Siktelsen mot 23-åringen utvidet. - Vi har ikke fått opplysninger om noe konkret motiv, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Politiet holdt i ettermiddag en ny pressekonferanse etter gårsdagens pågripelse av en 23 år gammel mann bosatt i Ålesund. Mannen har tilstått drapet. I går ble det kjent at mannen var siktet for forsettlig drap på Anja Weløy Aarseth (21) og for forsøk på grovt ran, men etterforskningsledelsen hadde i dag flere opplysninger å gå ut med.

- Dødsårsaken er kvelning. Siktelsen vil også bli utvidet til å gjelde seksuelt misbruk, opplyste politiadvokat Yngve Skovly klokka 13.

Ifølge ham har 23-åringen ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor han tok livet av den 21 år gamle kvinnen - som etter alt å dømme var et tilfeldig offer.

- Vi har ikke noen opplysninger om noe konkret motiv, sier Skovly.

Se video av pressekonferanse øverst i saken!

Husker drapskvelden Han bekrefter at mannen skal ha vært kraftig ruset da han drepte Aarseth. Likevel skal han ha gitt flere detaljer om bevegelsene sine drapskvelden.

- Så langt synes det ikke som han har problemer med erindringen. Men avhørene vil ta lang tid, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Han bekrefter i dag også at etterforskerne i går ettermiddag, like før DNA-treffet på 23-åringen var et faktum, fikk tips om 23-åringen fra et annet politidistrikt. Dette knyttet ham ikke til drapet direkte, men betegnet ham som en mulig kandidat.

- Det ville ha gjort at han hadde havnet i etterforsknningen, i tillegg til at det er gjort flere vitneobservasjoner av ham i byfjellet, sier Skovly.

Samlet sett tror etterforskningslederen at 23-åringen til slutt ville blitt innhentet av den systematiske klappjakten selv uten «fellende» tekniske spor.

 PRESSEKONFERANSE:  Politiadvokat Yngve Skovly og politistasjonssjefen i Ålesund Oddbjørn Solheim på vei til dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Yngve Skovly og politistasjonssjefen i Ålesund Oddbjørn Solheim på vei til dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Før eller siden ville han ha blitt sirklet inn som en alibikandidat som det ville blitt drevet taktisk etterforskning mot, sier Skovly.

Takker publikum Skovly ville i dag avkrefte rykter i Ålesund om at mer enn én person var blitt pågrepet i saken.

- Det er ingen holdepnkter for at det skal være flere flere personer involvert, sier Skovly.

21-åringen kom aldri tilbake etter at hun dro på joggetur på byfjellet Aksla onsdag kveld.

- Vi har fått over 800 tips. Vi ønsker å takke alle som har sendt inn og kontaktet oss, men vi ber om at alle som fortsatt har tips om å kontakte politiet, sier politistasjonssjefen i Ålesund Oddbjørn Solheim.

- Siktede har erkjent at han har forvoldt kvinnens død, opplyser mannens forsvarer Reidar Andresen til Dagbladet tidlig torsdag morgen.

Mannen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap, ifølge sin forsvarer.

- Han har samtykket til varetektsfengsling. Han har foreløpig ikke oppgitt noe motiv for gjerningen, og mannen sier han var sterkt ruset i gjerningsøyeblikket, sier Andresen.

 POLITISTASJONEN:  Inne i disse lokalene har avhørene med den tiltalte 23-åringen foregått. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
POLITISTASJONEN: Inne i disse lokalene har avhørene med den tiltalte 23-åringen foregått. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media