- Hun drar alltid hjem før pappa

Datteren til 53-åringen som ble funnet død ved en brennende yacht i Karibia sier den etterlyste norske kjæresten hans dro hjem til Norge to dager tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble en 53 år gammel mann funnet livløs ved en brennende yacht utenfor St Vincent og Grenadinene i Karibia. Hans norske kjæreste er nå etterlyst av politiet.

Både folk i nærmiljøet og den avdøde 53-åringens voksne datter sier, ifølge britiske medier, at 53-åringens norske kjærste forlot St Vincent og dro hjem til Norge to dager tidligere.

Politiet i den karibiske staten St Vincent og Grenadinene er av en annen oppfatning fordi foreløpige undersøkelser viser at den norske kvinnen ikke skal ha forlatt Karibia via noen av hovedflyplassene eller hovedhavnene. Politiet antar derfor at hun fortsatt befinner seg i området.

- I Norge Avdødes datter forteller britiske medier at familien ikke var klar over at farens død blir etterforsket som mistenkelig, men trodde det ble betraktet som en tragisk ulykke.

Hun forteller videre at hun har snakket med sin norske stemor, og at hun forlot St Vincent to dager tidligere for å dra hjem til Norge.

- Hun drar alltid hjem før ham, sier 53-åringens datter.

Kripos ble varslet om saken i går kveld, men politiet på den karibiske øya skal ikke ha bedt norsk politi om å undersøke om den norske kvinnen nå befinner seg i Norge.

- Vi ble varslet om saken i går kveld via UD, og bedt om å hjelpe til med å varsle de pårørende av den avdøde. Det har vi gjort, sier pressekontakt Ida Dahl Nilssen i Kripos til Dagbladet.

- Eksplosjon Øyenvitnet Kay Wilson gir klart uttrykk for at hun mener 53-åringen har omkommet som følge av en ulykke. Hun var på båttur i området da hun så røyk i horisonten og dro for å undersøke.

Der fant hun 53-åringen flytende livløs med redningsvest på. Han skal ha hatt skader i hodet og beina.

- Det var mange vrakrester i vannet, noe som er vanlig etter en eksplosjon. Han fløt i vannet. En brennende redningsflåte var like ved, men det så ikke ut til at den hadde utløst på riktig måte. Hvis noen hadde forsøkt å drepe ham om bord, ville han ikke klart å få ut livbåten, sier Kay Wilson.

- Mistenkelig - Vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Som i alle drapssaker må vi snu alle steiner, og etterforske alt og alle, opplyser Michael Charles ved St. Vincent-politiet til britiske medier.

Den norske kvinnen skal ha vært på ferie sammen med avdøde. De skal ha ankommet St. Vincent i januar.

Ifølge lokale medier skal de to ha hatt visum fram 19. april.

Politiet fikk melding cirka klokka 12.30 lokal tid onsdag om at en båt hadde tatt fyr 15 nautiske mil utenfor Buccament i St Vincent og Grenadinene, skriver lokale medier. Det var kystvakta som brakte ham til sykehuset.