DREPT AV ULV: Den 30 år gamle dyrepasseren ble funnet død etter mellom 20 og 30 minutter. Foto: Privat
DREPT AV ULV: Den 30 år gamle dyrepasseren ble funnet død etter mellom 20 og 30 minutter. Foto: PrivatVis mer

- Hun elsket ulver

Dyreparken forteller at den 30 år gamle dyrepasseren ble funnet død etter at kollegaene hadde mistet kontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er slutt på all nærkontakt med ulvene på dyreparken i Kolmården på ubestemt tid etter gårsdagens fatale angrep på en 30 år gammel dyrepasser.

- Det er åpenbart for store risikoer knyttet til å jobbe på denne måten, så det kommer til å avsluttes, sier konsernsjef Jan Roy til Sverige Radio.

- Vi merker at det ikke går an å fortsette på denne måten, sier han videre.

Det betyr at verken dyrepassere eller publikum vil kunne komme nært ulvene igjen. Dyreparken har ikke bestemt seg for om de skal fortsette å ha ulver eller ikke.

- Elsket ulver Den 30 år gamle kvinnen hadde i tre år jobbet tett på ulvene som ulveguide, og skal ha tatt seg av dem siden de var små valper.

I svenske aviser beskrives kvinnen som en dyreelsker av sine venner. Kvinnen skulle hatt en drøm om å bli dyrepasser for elefanter, men hadde også en forkjærlighet for ulver, skriver Expressen.

- Hun elsket ulver, sier en venn til avisa.

- Hun elsket dyr. Det som har skjedd er virkelig tragisk. Hun var verdens snilleste, sier vennene til Aftonbladet.

- Mistet kontakt og fant henne livløs På en pressekonferanse i dag forklarte den zoologiske dyresjefen Mats Höggren om det de vet om hva som skjedde.

- I korte trekk var en kvinnelig medarbeider i inngjerdingen alene. Det er en rutine for å opprettholde relasjonen til ulvene vi har hatt i Kolmården i 30 år, sier Höggren.

- Hun hadde kontakt med kolleager i henhold til rutinene. Da de innså at de hadde mistet kontakt ble hun funnet livløs og død i det borteste delen av inngjerdingen.

Det tok mellom 20 og 30 minutter før det ble oppdaget av kvinnen hadde blitt angrepet av ulv.

- Det har mitt stilt spørsmål om hvorfor det tok så lang tid før kvinnen ble tatt ut av inngjerdingen. Det jeg kan si er at det ikke var noe tvil om at hun var død, sier Höggren.

Det finnes ikke noe videoovervåkning av området hendelsen skjedde, men politiet har nå gått i gang med undersøkelser.

REDEGJØR: , Kolmårdens zoologiske sjef Mats Höggren (t.v) redegjorde for det de visste om ulveangrepet. Her sammen med administrerende direktør Mats Olsson (t.h). Foto: Henrik Witt / NTB Scanpix
REDEGJØR: , Kolmårdens zoologiske sjef Mats Höggren (t.v) redegjorde for det de visste om ulveangrepet. Her sammen med administrerende direktør Mats Olsson (t.h). Foto: Henrik Witt / NTB Scanpix Vis mer