Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun er blitt symbolet på de største tragediene i USA

Christina (9) er født 11. september 2001. Lørdag ble hun drept i Tucson-attentatet.

SØRGER: Seks personer ble drept og 18 såret i attentatet lørdag. Foto: Afp/Scanpix
SØRGER: Seks personer ble drept og 18 såret i attentatet lørdag. Foto: Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foruten politikeren Gabrielle Giffords er det en 9 år gammel jente, født 11. september 2001, død etter å ha blitt skutt i brystet i Arizona lørdag, som har fått mest oppmerksomhet i amerikansk media.

Roxanna og John Green, lille Christina Taylor Greens foreldre, snakker nå ut. I et filmet intervju med nyhetskanalen MSNBC forteller de om en jente som akkurat hadde blitt valgt til elevrådsleder, og som ville bli politiker.

- Hun var veldig patriotisk. Hun likte å ha på seg rødt, hvitt og blått, sier mamma Roxanna.

Trodde det var trafikkulykke Det var en nabo av familien som tok Christina med på møtet ved supermarkedet, bare fem minutter fra familiens hjem.

- Hun var veldig interessert i å møte Giffords, fordi hun ville spørre og lære mer om regjeringen, så hun selv kunne hjelpe til i fremtiden, sier moren som ikke var tilstede under skytingen og som trodde datteren hadde blitt utsatt for en trafikkulykke da hun fikk beskjeden om at hun var død.

- Jeg trodde aldri i livet at noen kunne være så ond, sier moren om Jared Lee Laughners massive skyteorgie.

- Jeg er stolt av henne. Fordi det var under President Obamas kampanje hun begynte å fatte interesse for politikk... og at Obama i det minste, sier faren John, før han må svelge gråten, og fortsetter;

- Nevner henne, gjør at jeg føler meg litt bedre.

Ni gode år Den spesielle fødselsdagen hennes gjør at mange har fattet stor interesse for jenta med de store brune øynene.

DREPT: Fra øverst til venstre: Christina Taylor Green (9), Dorothy Morris (76), John Roll (63), Phyllis Schneck (79), Dorwin Stoddard (76), og Gabe Zimmerman (30). Foto: AP/Scanpix
DREPT: Fra øverst til venstre: Christina Taylor Green (9), Dorothy Morris (76), John Roll (63), Phyllis Schneck (79), Dorwin Stoddard (76), og Gabe Zimmerman (30). Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Hun var stolt over den dagen. Hun begynte sitt liv på en tragisk dag, og livet hennes endte under en tragedie her i Arizona. Men, det var ni gode år i mellom disse hendelsene. «Boken om hennes liv» var fantastisk, og vi elsket hvert minutt av den, sier faren John Green mens han kjemper mot tårene.

Christina var en av flere babyer som på grunn av sin fødselsdag ble avbildet i boken, «Faces of Hope».

- Jeg vil at hennes minne skal leve videre fordi hun var et håpets ansikt, et ansikt for forandring, et ansikt for oss som må komme sammen som en nasjon for å stoppe volden og ondskapen, sier mamma Roxanna.

President Barack Obama ønsker at hele nasjonen står sammen i stillhet i dag klokken 17.00 norsk tid for å minnes de døde etter attentatet.

ATTENTATMANNEN: Jared Loughner. Foto: Reuters/Scanpix
ATTENTATMANNEN: Jared Loughner. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling