Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Russland

Hun er den aller siste i landsbyen

Store deler av den russiske landsbygda avfolkes. Derfor er Valentina både typisk og representativ, selv om hun er dønn aleine. Hun er den siste igjen i landsbyen Keramik.

ALENE: Valentina Dmitrievna Veselova (77) er den eneste igjen i landsbyen Keramik, cirka ti mil utenfor St. Peterburg i Russland. Foto: Sergej Gratsjov / Dagbladet
ALENE: Valentina Dmitrievna Veselova (77) er den eneste igjen i landsbyen Keramik, cirka ti mil utenfor St. Peterburg i Russland. Foto: Sergej Gratsjov / Dagbladet Vis mer

KERAMIK (Dagbladet): Hun klarer ikke helt å bestemme seg for om hun er en utdøende rase, eller om hun på et paradoksalt vis er tidsriktig og representativ. Valentiva Dmitrievna Venilova (77) er uansett en del av en sterk statistisk tendens. Og det må jo på et vis være tidsriktig. Så får det heller være at hun er en utdøende rase, mener hun.

Den ene, og den andre, dør

- Jeg skal jo snart dø. Den ene dør, så den andre. Nå er det fem år siden den siste her døde. Jeg er den siste igjen i landsbyen Keramik, sier Valentina, og ser vemodig bort på ovnen, som varmer opp det eneste rommet i huset som er i bruk nå på vinteren.

Hun har stavret seg ut i hagen for å fylle nye frø til kjøttmeisene som ser ut til å ha laget en stor koloni i Valentinas hage.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?