Russland

Hun er den aller siste i landsbyen

Store deler av den russiske landsbygda avfolkes. Derfor er Valentina både typisk og representativ, selv om hun er dønn aleine. Hun er den siste igjen i landsbyen Keramik.

ALENE: Valentina Dmitrievna Veselova (77) er den eneste igjen i landsbyen Keramik, cirka ti mil utenfor St. Peterburg i Russland. Foto: Sergej Gratsjov / Dagbladet
ALENE: Valentina Dmitrievna Veselova (77) er den eneste igjen i landsbyen Keramik, cirka ti mil utenfor St. Peterburg i Russland. Foto: Sergej Gratsjov / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KERAMIK (Dagbladet): Hun klarer ikke helt å bestemme seg for om hun er en utdøende rase, eller om hun på et paradoksalt vis er tidsriktig og representativ. Valentiva Dmitrievna Venilova (77) er uansett en del av en sterk statistisk tendens. Og det må jo på et vis være tidsriktig. Så får det heller være at hun er en utdøende rase, mener hun.

Den ene, og den andre, dør

- Jeg skal jo snart dø. Den ene dør, så den andre. Nå er det fem år siden den siste her døde. Jeg er den siste igjen i landsbyen Keramik, sier Valentina, og ser vemodig bort på ovnen, som varmer opp det eneste rommet i huset som er i bruk nå på vinteren.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer