Hun er designer, «wannabe-popstjerne», professor og datter av en blodtørstig diktator

Nå er «Googoosha» også anklaget for korrupsjon i Telenors Usbekistan-skandale.

ENSOM OG UPOPULÆR:   Gulnara Karimova, datter av Usbekistans president, her avbildet under en markering for landets uavhengighetsdag i 2012, har som en blekksprut omfavnet det usbekiske næringslivet. I tillegg er hun blant annet popsanger og diplomat. Nå er hun kanskje også korrupt. FOTO: NTB SCANPIX
ENSOM OG UPOPULÆR: Gulnara Karimova, datter av Usbekistans president, her avbildet under en markering for landets uavhengighetsdag i 2012, har som en blekksprut omfavnet det usbekiske næringslivet. I tillegg er hun blant annet popsanger og diplomat. Nå er hun kanskje også korrupt. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste månedene skal Gulnara Karimova, datter av Usbekistans diktator, ha opplevd det The Guardian betegner som et «spektakulært fall».

Vakker og glamorøs som hun normalt fremstår på bilder, og en gang ansett som en mulig arvtager etter faren, faller nå glamouren med ferske bilder der Karimova uflidd blir ført bort fra hjemmet av sikkerhetsvakter. Nå er hun arrestert, i påvente av en rettsak for korrupsjonsanklager.

Korrupsjonsanklager Klassekampen dokumenterte lørdag hvordan det globale teleselskapet Vimpelcom i 2007 overførte 25 millioner dollar til en konto kontrollert av den usbekiske presidentdatteren. Dette som betaling for telelisenser i Usbekistan. Slike overførsler skal ha skjedd flere ganger, og det Bermuda-registrerte selskapet har tjent 1,7 milliarder kroner gjennom ulovlige bestikkelser. 

Norske Telenor eier i dag 33 prosent av aksjene i Vimpelcom, og 43 prosent av de stemmeberettigede aksjene, og styreleder Svein Aaser i Telenor er nå kalt inn på teppet til næringsminister Monica Mæland. 

- Et grusom regime Diktatordattera har gjennom hele sitt voksne liv vært svært aktiv både i politikk, kultur, organisasjon og næringsliv. 42-årige Gulnara Karimova er den eldste datteren av Islam Karimov, Usbekistans vestvennlige hersker, som har slått hardt ned på all opposisjon som konsekvent blir omtalt som «islamsk ekstremisme».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer