- Hun er det vakreste jeg vet

Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen sa ja. Det skal ha kostet nærmere fem millioner kroner. Men brudeparet strålte av lykke. - Det var bare helt utrolig, sier brudeparet til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Kirkedøra går opp og sola spretter fram. Larviksfolket jubler. Milliardærene mottar hyllesten og de kysser hverandre to ganger på trappa. Nede i veien står Stein Erik Hagens private Rolls Royce fra 1963 og venter. De paraderer tilbake til bilen, mens kjendiser og adelige følger nøye med.

- Biskopen holdt en veldig personlig og klok tale, sier en fornøyd Stein Erik Hagen.

- Magisk

På familegodset Fritzøehus går jernportene opp. Den svarte limousinen funkler i sola. Brudeparet tar fatt på den lange grønne løperen og møter pressen med brede smil og mange kyss.

- Det har vært helt utrolig. En bedre sermoni kunne vi ikke drømme om, sier brudeparet.

De tar fatt på oppløpsiden inn til selve godset. Hagen stopper opp og sier til Dagbladet.

- Hun er det vakreste jeg vet. Hun er verdens vakreste.

Kona står ved hans side og forteller at seremonien har vært magisk. De stiller seg innenfor porten for å ønsker de 307 gjestene velkommen. Det de kaller reciving line i kongelige kretser.

Etter hvert kommer de andre gjestene nedover løperen. Og velkomstkomiteen, som skal dele ut bordkort, spør høflig og greit: Hvem er de?

- Henrik Treschow med kone.

De vet tydeligvis ikke hvem som er i familien blir det mumlet fra køen av gjester.

Litt lenger bak står redaktør Trygve Hegnar med frue.

- Jeg faktisk rørt. Det hadde jeg ikke trodd, smiler Finanasavisens mektige leder.

Han vil ikke øpe hva han gir til brudeparet, men det er i hvert fall ikke et abbonement.

- Nei, avisen får de nok allerede på døra, sier han.

Mannlig register

Det blir på nytt uro i bordkortavdelingen. En kvinnelig Løvenskiold oppgir navnet sitt. Det blir litt visking og tisking.

- Du må spørre om fornavnet til ektemannen, sier en av de ansatte.

På gjestelista står ikke de kvinnelige ledsagere oppført med egne navn. Her står det for eksempel kun Herr og Fru Leopold Løvenskiold så det er ikke greit å få oversikt over de kvinnelige gjestene. Flere av de andre kvinnelige gjestene murrer også over dette historiske bokholderiet.

Men titlene er ikke glemt på gjestelista. Fra Tønsberg har en familie med historiske røtter tørket støv av slektstavla. Lensgreve Nicolaus Wedel Jarslberg står det på invitasjonen til en ung kar som kikker brydd ned i bakken. Moren lensgrevinda med samme etternavn og kona er litt mer trygge. I køen på den grønne løperen blir det mumlet om at titlene i Norge ble avskaffet i 1821 med norsk lov.

Bibel fra Bondevik

I mengden av prominente gjester står også Kjell Magne Bondevik. Statsministeren smiler og forteller at de har gitt brudeparet en skinntrukket Olavsbibel.

- Disse menneskene har alle materielle verdier. Derfor er jeg glad for at biskopen snakket om håpet og fremtiden i talen, sier Bondevik.

Moterene i kamereane begynner å suse. Det er klart for Norges nye «adel». Kosmetikkdronning Celina Midelfart og finansbaron Christen Sveaas.

- Celina er virkelig strålende, sier Sveaas med det brede gliset bare han klarer å hoste opp.

- Det var virkelig en rørende og verdig seremoni. Det kunstneriske innslaget var enormt, sier Midelfart.

NRK på dirketen

Det begynner å regne. De kvinnelige gjestene tar seg til hodet. Den tidligere sikkerhetssjefen på slottet, Bernhard Melhuus, kommer løpende med grønne paraplyer til gjestene. Han er nå sjefen for sikkerheten til Stein Erik Hagen.

Her og Fru Johan H. Andresen jr rister på hodet da de oppdager at NRK sender direkte. Brudeparet ønsker de siste gjestene velkommen. Serveringspersonelet serverer champagne på sølvbrett i borregården. Det er klart for den lukkede delen av seremonien.

<B>MANN OG KONE:</B> De nygifte milliardærene Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen mottok hyllesten og kysset hverandre to ganger på kirketrappa.