PÅ RØMMEN: Politiet på hele Balkan er nå på jakt etter den tidligere Playboy-modellen Slobodanka Tosic (30). Foto: Privat
PÅ RØMMEN: Politiet på hele Balkan er nå på jakt etter den tidligere Playboy-modellen Slobodanka Tosic (30). Foto: PrivatVis mer

Hun er dømt for å ha vært med i mafiaens snikmordplaner. Nå er den tidligere Playboy-modellen på rømmen

Møtte ikke til soning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på hele Balkan er nå på jakt etter den tidligere Playboy-modellen Slobodanka Tosic (30). Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Tosic er dømt til to og et halvt års fengsel på for å ha vært på planene om å ta livet av mafiasjefen Djordje Zdrale i 2006. Hun skal ha avtalt å møte ham for en date, men forrådte ham til hans rival, Darko Elez.

Ankesaken ble behandlet og avvist i sommer. Nå har myndighetene i Bosnia utlyst en arrestordre gjennom Interpol på den tidligere toppløsmodellen.

Dømt

Zdrale ble såret i drapsforsøket, men slapp unna med livet i behold. Han ble senere satt bak lås og slå i 20 år for drapet på en politimann.

Han ble derimot hentet fra cellen sin for å vitne mot Tosic, som ifølge myndighetene i landet «har tette bånd til en av største organiserte kriminelle syndikatene i landet». Det skriver Washington Times.

Elez, mannen som forsøkte å drepe sin rival med Tosics hjelp, ble sammen med 32 andre siktet og dømt for flere alvorlige lovbrudd i 2012. Deriblant gjengdrap og juveltyverier, samt ran på både banker og penge transporter.

Han soner nå en dom på ni år.

Rikskjendis

Ankesaken til Tosic ble altså avvist i juli, og da hun ikke møtte opp for soning, ble hun omsider etterlyst. Dette ble bekreftet av en talsperson for retten som dømte henne ifølge The Telegraph.

Vedkommende gjorde det derimot ikke klart hvorfor det tok såpass lang til å sende ut en arrestordre, men det er antatt at politiet først forsøkte å finne henne i Bosnia.

Tosic ble rikskjendis i da hun i en alder av 19 vant missekåringen Miss Bosnia.

I 2008 figurerte hun på forsiden av den serbiske utgaven av herremagasinet Playboy. Hun har også vært med på den bosninske utgaven av realityshowet «Robinson».

30-åringen har inntil nylig levd et aktivt liv på sosiale medier, men etter at ankesaken ble avvist i juli har hun ikke kommet med noen nye oppdateringer.