- Hun er ekstatisk over å være hjemme igjen

Gina DeJesus' familie forteller om gjensynet ni år etter at den da 14 år gamle jenta ble kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEVELAND/OSLO (Dagbladet): - Vi er kristne, vi tilgir, men vi glemmer ikke. Han må svare for Gud, sier DeJesus' tante, Sandra Ruiz, om mennene som skal ha holdt niesen fanget i ni år.

Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus skal ha blitt tatt til fange i henholdsvis 2002, 2003 og 2004.

Sammen med faren og moren til den nå 23 år gamle Gina DeJesus, som sammen med de to andre kvinnene og ett barn ble reddet ut av huset hvor de var fanget i helholdsvis ni, ti og elleve år, snakket DeJesus' tante med pressen onsdag kveld, norsk tid.

- Ville vises rundt i huset Hun forteller at tantebarnet var overlykkelig over å være hjemme igjen.

GLEDESTÅRER: Hundrevis av personer har sammen med pressen møtt opp for å ønske Gina DeJesus velkommen hjem, etter ni år i fangenskap. Foto: NTB Scanpix
GLEDESTÅRER: Hundrevis av personer har sammen med pressen møtt opp for å ønske Gina DeJesus velkommen hjem, etter ni år i fangenskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun var glad, hun så på huset og ville se vises rundt. Hun er ekstatisk over å være hjemme igjen. Ansiktet, utrykket og klemmene sier alt om hva hun føler nå, sier Ruiz.

DeJesus' mor sier hun har fått tidenes gave på morsdagen, som feires i USA i dag.

- Jeg tok tak i henne og klemte henne. Jeg ville ikke slippe henne. Jeg føler fortsatt at jeg drømmer, jeg klyper meg selv i armen, det er som en drøm. Jeg vet at det er sant, men jeg tror nesten ikke på det, sier hun.

- Den beste morsdagen Hun forteller at hun siden datteren ble reddet ut av fangenskap mandag, har vært sammen med alle tre kvinnene som i ti år har bodd sammen i fangenskap.

- Det var fantastisk. Det finnes ikke ord nok til å beskrive følelsen. Dette er den beste morsdagen noensinne, sier hun.

Familien ber nå om fred.

- Forhåpenligvis skal vi ha fred og ro nå, og de skal få nyte hvert minutt med familen. Den beste morsdagsgaven.

- Den virkelige helten er Amanda Et seks år gammel barn ble også funnet med de tre kvinnene, og politiet har tidligere bekreftet at de tror det er Amanda Berrys datter.

- MÅ SVARE FOR GUD: Gina DeJesus' tante om mennene som skal ha holdt tantebarnet og to andre kvinner og et barn fanget i ni, ti og elleve år. Fra venstre: Onil (50), Ariel (52) og Pedro (54). FOTO: Cleveland Police Department / AP / NTB Scanpix.
- MÅ SVARE FOR GUD: Gina DeJesus' tante om mennene som skal ha holdt tantebarnet og to andre kvinner og et barn fanget i ni, ti og elleve år. Fra venstre: Onil (50), Ariel (52) og Pedro (54). FOTO: Cleveland Police Department / AP / NTB Scanpix. Vis mer

- Den virkelige store helten her er Amanda. Uten henne ville vi ikke vært her i dag, sier Stephen Anthony i FBI.

Det var naboen Charles Ramsey som hjalp Amanda Berry med å sparke inn døra etter at han hørte en kvinnestemme som ropte på hjelp i går.

- Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sa Berry da Ramsey ringte 911 og ga henne telefonen.

Politiet besøkte huset to ganger Som Dagbladet tidligere har skrevet, hadde politiet besøkt huset hvor de tre kidnappede kvinnene ble holdt fanget i Ohio hele to ganger uten å oppdage kvinnene som ble gjemt i kjelleren.

Den første gangen, i 2000, hadde Ariel Castro, eieren av huset, ringt politiet på grunn av noe bråk i nabolaget. Da var foreløpig ikke noen av kidnappingene skjedd ennå.