- Hun er ekstremt manipulerende og veltalende

Spredte sex-rykter om politimann som ikke lånte bort penger.

 - SJELDEN OPPLEVD MAKEN:  Politimannen Frode Anmarkrud var blant annet sentral under kidnappingsdramaet på Torp flyplass i 2004. I løpet av sine 30 år i politiet har han knapt møtt en så manipulerende person som Marie Madeleine Larsen. ARKIVFOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
- SJELDEN OPPLEVD MAKEN: Politimannen Frode Anmarkrud var blant annet sentral under kidnappingsdramaet på Torp flyplass i 2004. I løpet av sine 30 år i politiet har han knapt møtt en så manipulerende person som Marie Madeleine Larsen. ARKIVFOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den rutinerte politimannen Frode Anmarkrud i Sandefjord mener det er riktig å advare folk mot den 54 år gamle kvinnen med navn og bilde.

Han etterforsket flere saker med henne foran rettssaken i 2007.

Da ble hun blant annet dømt for å bestille til stort selskap på en restaurant i Oslo uten å dukke opp.

Dagbladet har også skrevet om en falsk restaurantbestilling i Oppegård der dr. Madeleine Larsen skulle feire stort bryllup.

Hjelper eller offer - I løpet av mine 30 år i politiet har jeg sjelden møtt på en så manipulerende og veltalende person. Hun spiller enten på rollen som hjelper eller lidende offer og «treffer» mange på direkten. Det er jo ingen som har mistanker om noe snusk mot en velkledd kvinne i 50-årene. Da jeg avhørte henne første gang, var hun på fornavn direkte og brukte en tone som om vi var gamle venner.

- Jeg måtte minne henne om hvorfor hun var innbrakt, sier Anmarkrud til Dagbladet.

Kontakt på danskebåten Seinest for et par uker siden ble en pensjonert kollega av Anmarkrud rammet av kvinnens ryktespredning.

- Hun kom i snakk med min kollega på danskebåten. Hun presenterte seg som diakon eller organist, og fikk skyss med han i bilen fra Larvik til Tønsberg.

Framme i Tønsberg ville hun låne penger til hotell. Den tidligere politimannen lånte henne ikke penger.

- Noen dager seinere var både tidligere arbeidskolleger og ekskona blitt oppringt av en kvinne som fortalte at hun var blitt utsatt for seksuell trakasseringen av mannen. Det er flere historier om store personlige belastninger i kjølvannet av kvinnens framferd, sier politibetjent Frode Anmarksrud til Dagbladet.

Han regner med at det bare er en brøkdel av kvinnens bedrageriraid som har nådd offentliggheten fordi mange synes det er flaut å gå til politiet etter å ha blitt lurt for mindre beløp.

Kvinnen har fått flere anmeldelser mot seg også i år.

Ferske saker Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad bekrefter overfor Dagbladet at Gudbrandsdal politidistrikt har opprettet sak mot Marie Madeleine Larsen «for kort siden».

Hennes advokat Sigmund Øien opplyser at hun skal gjennom en ny personlighetsetst før Oslo tingrett skal behandle de 15 nye tiltalepunktene fra 6. juni.

I 2007, da hun blant annet ble dømt for falske rapporter til barnevernet i tillegg til en lang rekke bedragerier, konkluderte Oslo tingrett med at hun led av personlighetsforstyrrelser.

 MARS 2012: Marie Madeleine Larsen blir hentet av Vestfold-politiet på et hotell i Sandefjord 15. mars på oppdrag fra et annet politidistrikt i Sør-Norge, der hun er anmeldt for bedrageri for kort tid siden. Hun har også brukt navnet Maria Kristoffersen de siste årene. FOTO: LASSE LJUNG, NYHETSFOTO.
MARS 2012: Marie Madeleine Larsen blir hentet av Vestfold-politiet på et hotell i Sandefjord 15. mars på oppdrag fra et annet politidistrikt i Sør-Norge, der hun er anmeldt for bedrageri for kort tid siden. Hun har også brukt navnet Maria Kristoffersen de siste årene. FOTO: LASSE LJUNG, NYHETSFOTO. Vis mer